Groupama Asigurari ocupa, dupa primul trimestru al anului 2015, locul 2 pe CASCO si 3 pe linia de asigurari de tip Property, cu o cotÄ de piata de 18% si respectiv 12%, se arata intr-un comunicat al companiei. Reprezentantii Groupama au raportat o crestere a primelor brute subscrise cu 18,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la valoarea de 385 milioane lei. In luna aprilie a acestui an, reprezentantii Groupama anuntau ca asiguratorul ocupa, de asemenea, primul loc pe linia asigurarilor agricole, performanta inregistrata in ciuda unui an 2014 dificil din punct de vedere meteorologic. Cu aceeasi ocazie, societatea anunta si primul an profitabil pe piata din Romania, cu prime brute subscrise totale de peste 700 de milioane de lei si un profit de 13,5 milioane lei, conform standardelor IFRS, inregistrat dupa un proces de reducere voluntara a expunerii pe RCA si in ciuda riscurilor financiare din ultimii ani. "Linia asigurarilor non-viata a avut o contributie in totalul primelor brute subscrise de 667 milioane lei (-1,22% incluzand RCA si Riscuri Financiare), iar rezultatul tehnic net dupa comisionare a crescut cu 33% datorita imbunatatirii pe liniile de business Casco, RCA si Property", declara, in momentul acestui raport, Calin Matei, director general adjunct Groupama.
“Prima jumatate a anului 2015 a însemnat continuitate. Ne-am reconfirmat obiectivele de profitabilitate, ne-am intarit pozitia in piata si pe liniile de business pe care ne dorim sa le dezvoltam, am continuat sa fim asiguratorul din top 5 cu cele mai putine reclamatii la ASF, ne-am pregatit pentru intrarea in vigoare a Solvency II, iar asta ne aduce mai aproape de obiectivul de a castiga preferinta romanilor”, a declarant Francois Coste, director general Groupama Asigurari.
Gradul de solvabilitate al acestui asigurator a crescut de la 146% la 150%, valori anuntate la 30 iunie 2015 (fata de finalul anului 2014), in conformitate cu standardul Solvency I, în vigoare pana la 31 decembrie 2015. Anticipand intrarea in vigoare a normelor Solvency II la începutul anului 2016, capacitatea contractului de reasigurare plasat cu societati de renume printre care Hannover Re, Scor sau Swiss Re a fost majorata in cursul lunii iulie, in asa fel incat astazi, conform Solvency II, marja de solvabilitate este ”la un nivel satisfacator si semnificativ superior procentului de 100%”, mai spun reprezentantii companiei.
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...