Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin dobandirea controlului unic de catre Groupama International asupra Asiban Asigurare Reasigurare SA, a anuntat, miercuri, printr-un comunicat de presa, autoritatea pentru concurenta.
`Potrivit Legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro`, se arata in comunicatul autoritatii pentru concurenta.
Groupama International face parte din grupul francez Groupama SA, prezent pe piata romaneasca a asigurarilor, atat in sectorul asigurarilor de viata cat si in cel al asigurarilor generale. Grupul activeaza in Romania prin intermediul BT Asigurari Transilvania SA si OTP Garancia Asigurari SA (societate recent achizitionata, care va face parte din grup numai dupa obtinerea aprobarii de la autoritatile de reglementare relevante).
Asiban Asigurare Reasigurare este prezenta pe piata nationala de asigurari generale, precum si pe piata romaneasca de asigurari de viata. Grupul francez de asigurari Groupama a platit actionarilor Asiban 350 milioane euro. Banca de investitii Rothschild, mandatata sa se ocupe de vanzarea companiei, a anuntat la inceputul lunii aprilie ca Groupama, a treia companie de asigurari din Franta, a intrat in negocieri exclusive cu actionarii pentru preluarea intregului pachet de actiuni al Asiban.
Capitalul Asiban era detinut, in transe egale, de patru banci: BRD-Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si Banca Comerciala Romana (BCR), fiecare cu o participatie de 25% din actiuni. De cumpararea Asiban mai erau interesate Generali, Axa, Uniqa (Austria), Eureko, Aegon (ambele din Olanda), Fondiaria (Italia) si Munich Re (Germania).
Dupa preluarea Asiban si a subsidiarei din Romania a OTP Garancia, Groupama ajunge la o cota de piata de peste 12%, care ar plasa compania pe locul al treilea pe piata romaneasca, dupa Vienna Insurance Group si Allianz-Tiriac.
Sursa: NewsIn
Automobile Dacia si Renault-Nissan au incheiat un parteneriat strategic cu Groupama Asigurari cu...
Groupama, a treia companie din piata asigurarilor, controlata de grupul francez cu acelasi nume,...
Agentia de publicitate Leo Burnett & Target a castigat contul Groupama si se va ocupa de creatia...
Cea mai mare restructurare din istoria pietei asigurarilor - fuziunea dintre Asiban si BT...
Groupama a depus proiectul de creare a noii companii ce va purta denumirea Groupama Asigurari la...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...