Romanii au prins gustul excursiilor exotice, iar numarul celor care prefera o calatorie in afara batranului continent este in crestere. Insa, odata cu distanta, cresc si primele de asigurare si riscurile, in functie de destinatia aleasa. Potrivit unui studiu recent, realizat de o companie britanica de asigurari, cele mai multe paguboase destinatii turistice sunt Thailanda, Africa de Sud, Caraibe, iar din UE Cehia. Tarile care nu reprezinta un risc pentru bugetele asiguratorilor sunt Irlanda, Belgia, Olanda, Germania si Franta. Studiul a inclus analiza a peste 60 de mii de cereri primite din partea turistilor in anul 2005, pe baza acestora fiind stabilita frecventa daunalitatii.
Riscul, direct proportional cu distanta
In lunile de vara, volumul primelor subscrise pe segmentul asigurarilor de calatorie se dubleaza. Cum destinatiile exotice prezinta un grad crescut de risc, companiile practica tarife de prima ceva mai ridicate pentru asigurarile care acopera deplasarile in aceste zone. Pana la introducerea cardului de sanatate, majoritatea turistilor incheiau astfel de asigurari doar pentru ca erau obligati.
Primele pentru asigurarile de calatorie variaza si in functie de varsta asiguratului, durata calatoriei, suma asigurata sau scopul deplasarii. Numeroase companii practica si asigurarea cu franciza, adica polita nu acopera toate riscurile. Astfel, o partea din dauna ramane in sarcina asiguratului si se deduce din cuantumul despagubirii pentru fiecare eveniment asigurat.
Unde ne asiguram?
Asigurarea turistilor pentru pierderi financiare de la BCR Asigurari acopera riscuri precum renuntarea, inaintea plecarii in calatorie, la pachetul de servicii turistice achizitionat, din diverse cauze, de la decesul asiguratului si pana la producerea unor atacuri teroriste in orasul sau zona de destinatie. Pentru o valoare asigurata de 5.000 euro, nivel minim pentru incheierea acestei polite, prima este de 16,8 lei pentru o calatorie de zece zile si de 19 lei pentru o deplasare de doua saptamani. Asigurarea este disponibila atat in pachetul Standard, cat si Standard Plus.
Tarifele de prima pentru elevi si studenti sunt mai mici decat cele practicate pentru adulti, iar cele pentru persoanele cu varsta peste 65 de ani sunt simtitor mai ridicate. Majoritatea companiilor care activeaza pe piata interna ofera reduceri pentru grupuri.
Un articol de: Simona Diaconu
Integral in Curentul
Banca Comerciala Romana impreuna cu BCR Asigurari VIG ofera RCA cu plata in 6 rate si dobanda 0%,...
Transportatorul national de gaze naturale Transgaz a atribuit BCR Asigurari de Viata contractul de...
BCR Asigurari de Viata, companie membra a grupului Vienna Insurance Group, a inregistrat in...
Senatul a achizitionat un pachet de servicii de asigurare facultativa a autoturismelor, tip Casco,...
Companiile de asigurari din Romania au primit in primul trimestru, de la actionarii straini,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...