Societatea de asigurari Aviva vrea ca in primul an, dupa introducerea pilonului III de pensii, sa aiba in administrare 20.000 de conturi, iar la pilonul II, cel al pensiilor private obligatorii, numarul de clienti sa ajunga la un milion. Cifra estimata de companie este foarte mare daca ne gindim ca numarul total de participanti la pilonul II de pensii este de 2,5 milioane.
In ceea ce priveste pensiile private, Aviva a primit in luna aprilie 2007 licenta de administrator pentru pensiile facultative (pilonul III) si pentru prospectul de emisiune al primului fond de pensii facultative.
Compania asteapta zilele acestea unda verde din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) pentru fondul de pensii facultative `Pensia mea`, pentru a trece la partea operationala a proiectului. `Daca pina in prezent am pregatit tactic tot proiectul de pensii facultative, acum abia asteptam sa punem lucrurile in practica.
Speram sa vindem primele pensii facultative incepind cu mijlocul lunii mai, folosind o forta de vinzari de aproximativ 2.000 de agenti de marketing, prima tinta fiind companiile mari pe care le avem deja in portofoliu. Avem deja in procesul de autorizare la CSSPP 1.200 de agenti de marketing permanenti si inca 800 de agenti part-time`, a declarat Shah Rouf, director general Aviva Asigurari de Viata.
Pentru pilonul III, Aviva va administra un singur fond de pensii cu un risc moderat. Asta inseamna ca 75% din activele fondului vor fi investite in instrumente financiare cu venit fix (obligatiuni, titluri de stat), iar restul de 25% in actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti si in special in companii care intra in componenta indicilor BET si BET-FI.
La pilonul II de pensii, care va intra in functiune la 1 ianuarie 2008, Aviva mizeaza pe o forta de vinzari de aproximativ 20.000 de agenti de marketing (de 10 ori mai multi decit la pilonul III), investitia totala fiind de 100 milioane de euro.
Cum e sistemul pensiilor private in Romania
Sistemul pensiilor private in Romania are doua componente: una facultativa - la care legislatia prevede ca o persoana poate contribui la sistemul de pensii cu maximum 15% din venitul realizat - si una obligatorie (pilonul II), unde 25% din banii platiti la stat (in prezent, suma totala platita pentru pensie este de 9,5%) vor fi transferati catre o companie privata de pensii. Adica 2% din salariu. Indicele de pensie privata de 2% va fi majorat gradual la 6%, pina in 2016 sau chiar mai devreme.
Un articol de : Dan Odagiu
Sursa: Cotidianul
Aviva, a patra companie din piata asigurarilor de viata, si-a bugetat o crestere a primelor brute...
Asiguratorul Aviva le ofera clientilor 5 minute de faima proiectandu-le pozele pe cladiri de mari...
Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor a inceput verificarea cunostintelor tehnice ale...
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a decis in august sa retraga autorizatiile acordate lui...
Directorul general al Aviva Investors Romania, Eugen Voicu, redevine actionarul majoritar al...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...