Grupul Generali este in pericol sa isi piarda identitatea italiana


Data: 08.12.2006

Compania de asigurari Generali este in pericol sa isi piarda identitatea italiana, intrucat grupul actionarilor italieni este prea restrans pentru a putea asigura un control italian real asupra Generali, a declarat, vineri, presedintele Generali, Antoine Bernheim, citat de Reuters. `Intentionam sa ramanem fideli identitatii italiene a companiei, insa numarul actionarilor italieni ai Generali este prea mic pentru a putea asigura controlul italian asupra companiei`, a spus presedintele grupului Generali.

Potrivit lui Antoine Bernheim, Generali are nevoie de o majorare de capital, precum si de gasirea unor parteneri cu care sa formeze o alianta, pentru a putea finanta o posibila achizitie a unei companii straine.

`Va trebui sa identificam o tinta de achizitie interesanta in strainatate, pentru a ne putea aplica strategia de dezvoltare. Avem, de asemenea, nevoie de o majorare de capital, pe care ar fi de dorit sa o realizam in parteneriat cu alte companii. De unii singuri, ne-ar fi greu sa realizam o achizitie de 10-15 miliarde euro`, a mai spus Bernheim.

`Trebuie neaparat sa ne dezvoltam, pentru ca, altminteri, vom deveni o prada sigura pentru pentru concurentii nostri si pentru fondurile de hedging`, a tinut sa precizeze Antoine Bernheim.

Actiunile Generali au cunoscut o crestere, saptamana trecuta, cu peste 3%, datorita zvonurilor potrivit carora compania italiana de asigurari, evaluata la circa 40 de miliarde de euro ar fi tinta unor oferte de preluare din partea americanilor de la AIG si a olandezilor de la Aegon.

Grupul italian Generali a fost, in perioada interbelica, unul dintre cele mai puternice companii de profil din Romania si din intregul spatiu central si est european, fiind lider de piata, in Romania, in 1935, prin subsidiara sa locala, compania Generala, potrivit paginii de internet a Generali Asigurari SA. Grupul Generali s-a retras din Romania si de pe intreaga piata est-europeana, in 1948, din cauza ascensiunii regimului comunist.

Compania Generali, cel mai mare asigurator italian, a anuntat un profit net de 1,94 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari), in perioada primelor noua luni ale anului, cu 23% mai mult, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005, peste previziunile analistilor. In Europa Centrala si de Est, valoarea primelor a crescut cu 11,6%, in special datorita asigurarilor facute de corporatii. Trebuie mentionata cresterea semnificativa a nivelului primelor pentru alte asigurari decat cele de viata acordate in Romania, mai mare cu 149,3% si dezvoltarea canalelor de vanzari, prin retele de agentii, brokeri si banci. Generali a anuntat, totodata, ca a majorat tinta de profit pe 2006, la nivelul de 2,3 miliarde de euro, de la 2,2 miliarde de euro, cat fusese tinta stabilita anterior. Analistii economici estimasera ca Generali va obtine, in perioada primelor noua luni ale anului, un profit de 1,89 miliarde de euro, maxim 1,91 miliarde de euro.

Generali Asigurari SA, subsidiara romaneasca a grupului italian Generali, a subscris, in primele noua luni din 2006, un volum total de prime brute de 210,88 milioane lei (59,8 milioane euro), cu 137,75 % mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut (88,7 milioane lei).

Pe segmentul asigurarilor generale, primele subscrise de Generali au fost in valoare de 183,94 milioane lei (52,2 milioane euro), in crestere cu 147,2%, in lei, fata de perioada similara din 2005, iar la asigurarile de viata, primele subscrise, in valoare de 26,93 milioane lei (7,6 milioane euro), au crescut cu 88,2%, in lei.

Generali Asigurari are un capital social de 30 milioane lei, numara 310 angajati si 2.389 agenti, cu 130% mai multi decat in decembrie 2005, iar actionarii companiei sunt Generali Holding Vienna (83,44%) si Astra Asigurari (15,96%).

Generali Asigurari este parte a grupului italian Generali. Cu o intrerupere in perioada comunista, compania este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1835.

Sursa: www.newsin.ro 

 

 

Articole Astra Asigurari »

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

Falimentul Astra lasa in urma dosare si incertitudini

Astra Asigurari, una dintre cele mai mari firme de asigurari din tara, si-a pierdut recent...

Sunt asigurat ASTRA - Cui ma adresez dupa falimentul companiei?

Asiguratii ASTRA care au bani de recuperat in urma unor daune trebuie sa se adreseze direct...

Impactul Falimentului ASTRA Asigurari

Autoritatea de Supraveghere Financiara a decis in februarie 2014 deschiderea procedurii de...

In pragul colapsului, ASTRA Asigurari face ASF o contraoferta

actualmente administrator special numit de ASF in cazul ASTRA.capital, asa incat finantarea trebuie...

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

BursaAsigurarilor