Asirom, al treilea jucator din piata asigurarilor, a incheiat primul semestru cu o pierdere de 7,4 milioane de euro (peste 27,2 milioane de lei), dupa ce in aceeasi perioada a anului trecut compania a inregistrat un profit net de 0,6 milioane de euro (circa 2 milioane de lei). In raportul semestrial publicat de Asirom pe
`Pierderea reprezinta in special cauza nerealizarii veniturilor totale prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor din luna aprilie 2008, in timp ce cheltuielile totale reprezentate de platile de despagubiri si obligatii asumate de societate potrivit contractelor de asigurare incheiate cu asiguratii persoane fizice si juridice constituite, precum si cheltuielile de achizitie si administrare ce deriva din functionarea normala a activitatii au depasit pe parcursul perioadei 1 ianuarie - 30 iunie 2008 nivelul de realizare a veniturilor cu 5% fata de prevederile BVC`, se precizeaza in raport.
Oficialii Asirom afirma ca, daca s-ar fi realizat veniturile si cheltuielile bugetate, compania ar fi obtinut un profit brut de peste 15 milioane de lei (4,1 milioane de euro) in aceasta perioada.
In urma cu cateva luni directorul general al Asirom, Boris Schneider, declara in cadrul unei conferinte de presa ca tinteste un profit de circa 7 milioane de euro pentru acest an. El nu a putut fi contactat ieri pentru comentarii. Primele brute subscrise de Asirom in primul semestru au fost de 402 milioane de lei (110 milioane de euro), in crestere cu 19% in lei fata de aceeasi perioada din 2007. Din asigurari generale compania a subscris 353,3 milioane de lei (96,3 milioane de euro), iar din asigurari de viata circa 48,6 milioane de lei (13,2 milioane de euro).
Despagubirile platite de Asirom in primul semestru au urcat cu 23%, ajungand la 228 de milioane de lei (62,1 milioane de euro), mai mult de 80% din acestea fiind achitate pentru politele de asigurari generale.
Raportul publicat pe Bursa precizeaza ca in prima parte a acestui an Asirom a vandut o parte din active, intentie pe care a facut-o publica mai demult, spunand ca vrea sa instraineze toate activele care nu au legatura cu activitatea de asigurare.
Un articol de: Angela Placinta
Integral in Ziarul Financiar
Asigurarea locuintelor din Romania a devenit, incepand de joi, obligatorie. Romanii vor fi nevoiti...
Soferii care au fost loviti in trafic de alti conducatori auto isi vor vedea masinile reparate, pe...
Trimestrul trei le-a adus asiguratorilor de pe piata locala noi scaderi ale primelor brute...
ASIROM Vienna Insurance Group lanseaza noua asigurare de sanatate MEDICAL SELECT PLUS, ce...
Intr-un top al despagubirilor platite de asiguratori un loc fruntas il ocupa un producator de...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...