Grupul german Allianz se asteapta ca afacerile cu pensii private ale grupului in tarile Europei Centrale si de Est (CEE) sa atinga volumul de un miliard de euro anual, in urmatorii ani, a declarat, vineri, directorul financiar al Allianz pentru CEE, Christian Muller, citat de site-ul companiei. `In tari precum Romania, unde reforma pensiilor se afla inca intr-un stadiu incipient, Allianz este hotarata sa intre pe piata pensiilor private cat de devreme posibil, odata cu debutul functionarii pietei`, a spus Christian Muller, pentru pagina de internet a Allianz.
Potrivit directorului financiar al Alllianz pentru Europa Centrala si de Est, in multe tari din aceasta regiune, reforma pensiilor este mai avansata decat in tarile occidentale. `Tarile din estul si vestul Europei se confrunta cu aceleasi provocari, legate de cresterea sperantei de viata a populatiei si de imbatranirea acesteia, insa anumite tari din CEE s-au dovedit mai radicale in implementarea masurilor legate de reforma sistemului de pensii decat multe tari din Europa occidentala`, a spus Muller.
`De exemplu, in ultimii zece ani, tarile din Europa Centrala si de Est au trecut de la un sistem de pensii guvernat de principiul solidaritatii sociale, in care contributiile salariatilor asigurau pensiile celor retrasi din activitate, sistem controlat in totalitate de stat, la modele de sisteme de pensii in care sectorul privat joaca un rol din ce in ce mai semnificativ. In anumite tari, beneficiile oferite de sistemul public de pensii se vor reduce considerabil, ajungand sa reprezinte, in medie, doar 45% din salariul incasat in perioada activa. In Occident, astfel de reduceri ale beneficiilor sistemelor de pensii sunt extrem de rare. Tocmai de aceea, multe tari din CEE au implementat deja un sistem de pensii multipilon, alcatuit din sistemul public, un sistem de pensii private obligatorii si unul de pensii private facultative, pentru a acoperi acest deficit`, a aratat Christian Muller.
`Allianz a repurtat succese importante pe piata fondurilor de pensii private din Europa Centrala si de Est. Am patruns pe aceasta piata incepand cu anul 1995, in Cehia, iar in prezent vindem produse de pensii pe sase piete din regiune: Bulgaria, Ungaria, Croatia, Slovacia, Polonia si Cehia. Suntem pe primul loc, din punct de vedere al cotei de piata in sectorul pensiilor, in Bulgaria, Croatia si Slovacia`, a mai declarat Muller.
Potrivit directorului financiar pentru CEE al Allianz, la nivelul anului 2005, activele fondurilor de pensii administrate de Allianz in Europa Centrala si de Est, atat pensii obligatorii administrate privat, cat si pensii private facultative, atinsesera valoarea totala de 2,5 miliarde euro, iar numarul total de clienti ajunsese la cifra de 2,3 milioane. `Intre 2003 si 2005, rata medie anuala de crestere a fost de 46% si ne asteptam si in 2006 la o crestere spectaculoasa pe acest sector de activitate`, a adaugat Muller.
Succesul Allianz pe piata pensiilor private din Europa Centrala si de Est s-a datorat, in buna masura, retelelor de vanzari ase diviziilor de asigurari generale ale Allianz deja existente in aceste tari, precum si bunei colaborari cu bancile locale, a explicat Christian Muller.
`Pensiile private sunt, prin excelenta, o afacere pe termen lung, care depinde foarte mult de construirea unei retele solide de contribuabili fideli. Odata ce ai castigat un client, este putin probabil ca el sa te paraseasca si sa se indrepte spre alt fond de pensii, deci, in consecinta, cautam participanti care sa ne fie clienti pe viata si care sa contribuie cu pana la 10% din veniturile lor lunare, pe o perioada cuprinsa intre 20 si 30 de ani`, a mai spus Christian Muller.
Directorul financiar al Allianz pentru Europa Centrala si de Est a mai spus ca, deocamdata, normele de supraveghere a sectorului fondurilor de pensii private din CEE sunt extrem de restrictive in ceea ce priveste administrarea si investirea activelor. `Cu toate acestea, dat fiind ca cele mai multe dintre aceste tari vor fi nevoite sa se alinieze normelor legislatiei europene in materie, ma astept ca investitiile de capital pe pietele internationale sa fie privite din ce in ce mai permisiv. Cu toate acestea, investitorii din regiune nu profita inca de pe urma acestei cresteri a flexibilitatii investitionale si prefera, inca, pietele lor locale, pe care le considera mai profitabile din punct de vedere al randamentelor`, a spus Muller.
Grupul german Allianz a lansat, recent, in Germania, programul paneuropean de pensii pentru corporatii European Compension, care va mai deveni accesibil, de la jumatatea lunii decembrie, in Franta, iar la inceputul anului 2007, si in Italia.
`Prin intermediul acestui program, companiile multinationale, clienti ai Allianz, care detin sucursale in mai multe tari ale Europei, vor putea sa isi standardizeze elementele-cheie ale schemelor de pensie oferite angajatilor lor`, se spune intr-un comunicat al Allianz, publicat pe pagina de internet a companiei.
In privinta problemei diferentelor de legislatie fiscala dintre tarile europene, compania a declarat ca noul program are la baza o strategie de investitii de capital unificata, dar ca, in acelasi timp, European ComPension este adaptat la legislatia fiscala nationala a fiecarei tari in care va fi lansat.
`Lansarea Allianz European ComPension constituie inca un pas in crearea unei platforme europene comune pentru pensiile oferite de corporatii`, a declarat Michael Hessling, membru al consiliului de administratie al Allianz Leben, divizia de asigurari de viata a grupului german, citat de site-ul Allianz.
Potrivit paginii de internet a Allianz, contributiile angajatilor companiilor care vor alege sa participe la noul program Allianz vor fi investite in doua fonduri de pensii create de grupul german, Allianz European Pension Balanced sau Allianz European Pension Dynamic, fonduri administrate de Allianz Global Investors Luxembourg si proiectate tinand seama de cerintele specifice ale schemelor corporative de pensie. Administratorul fondurilor va pune la lucru strategii investitionale utilizate, indeobste, de investitorii strategici, iar tintele principale de investitie vor fi actiunile si obligatiunile companiilor europene.
Allianz Tiriac Asigurari, subsidiara romaneasca a grupului Allianz, a anuntat ca asteapta finalizarea legislatiei pentru a intra pe segmentul fondurilor de pensii private. `Activitatea unui administrator de fonduri de pensii private ar putea deveni profitabila intr-o perioada de circa zece ani. Stim exact cui trebuie sa ne adresam si care sunt asteptarile viitorilor clienti`, a declarat directorul diviziei Pensii a Allianz Tiriac, Crinu Andanut.
Autorizarea administratorilor de fonduri de pensii facultative private (pilonul III) a inceput pe data de 30 octombrie, 2006, iar arbitrul pietei se asteapta ca 15 companii sa inainteze dosare pentru autorizatie, potrivit presedintelui Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.
Grupul Allianz a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, un profit operational de 2,66 miliarde euro, in crestere cu 42,7% fata de perioada similara a anului trecut. Veniturile totale ale Allianz, dupa primele trei trimestre ale anului 2006, au atins valoarea de 22,6 miliarde euro, in scadere cu 5,1% fata de perioada corespunzatoare a anului 2005. Afacerile de asigurari generale si de proprietati ale grupului Allianz au inregistrat un profit operational de 1,7 miliarde euro dupa primele noua luni din 2006, in crestere cu 74,1% fata de primele noua luni ale anului 2005. Profitul operational inregistrat de Allianz din asigurari de viata si de sanatate a crescut cu 11% fata de primele trei trimestre ale anului trecut, atingand valoarea de 617 milioane euro.
Allianz Tiriac Asigurari, subsidiara romaneasca a grupului Allianz, a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2006, un volum de prime brute subscrise in valoare de 237 milioane euro, cu 42% mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Allianz Tiriac Asigurari a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2006, un profit operational de 10 milioane euro pe segmentul asigurarilor generale si prime brute subscrise in valoare de 217 milioane euro.
Sursa: www.newsin.ro
UniCredit �iriac Bank a lansat patru pachete adresate clien�ilor corporate, respectiv...
// In curand, romanii nu vor mai fi nevoiti sa stea la cozi sa isi achite taxele si...
Trei persoane din fosta conducere a Postei Romane, respectiv Dan Mihai Toader, Emonoil Lepadatu si...
Compania Allianz Tiriac Asigurari, pe locul intai pe piata asigurarilor generale si pe locul sase...
Daca va ganditi sa plecati in vacanta in afara tarii trebuie sa va luati o polita de asigurare...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...