Inginerii de la Air Fuel Synthesis (AFS) din Teesside, Anglia, au reusit sa produca un combustibil sintetic folosind dioxid de carbon extras din aer si hidrogen extras din apa, relateaza Redorbit.com.
Acestia au combinat cele doua elemente intr-un reactor, au introdus un catalizator si au produs metanol, care ulterior a fost transformat in petrol. In trei luni, cercetatorii britanici au reusit sa produca cinci litri de substanta sintetica. Pe parcursul intregului proces, a fost utilizata energie regenerabila pentru alimentarea masinariilor, ceea ce i-a indeptatit pe oamenii de stiinta sa sustina ca produsul obtinut este ecologic.
Proiectul, care a durat doi ani, a avut nevoie pana acum de o investitie de peste 1,5 milioane de dolari, dar produsul este inca departe de a fi gata pentru consumul public. Peter Harrison, seful AFS spune ca « nu putem produce deocamdata benzina sintetica la preturi de pompa, dar ne propunem ca, intr-un final, sa reusim sa facem acest lucru ».
Oficialii AFS spun ca benzina sintetica ar putea fi folosita la alimentarea vehiculelor atunci cand criza petrolului se va acutiza, iar tehnologia ar putea fi “redimensionata pana la nivel de rafinarie, in viitorul apropiat”. De fapt, acestia au spus ca spera sa construiasca o unitate capabila sa produca aproximativ 1.200 de litri de combustibil pe zi, inainte de sfarsitul anului 2014.
Extragerea dioxidului de carbon din aer, eliminand in mod eficient principalul gaz industrial cu efect de sera din atmosfera, a fost descrisa ca fiind “Sfantul Graal” al economiei ecologice emergente.
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Decontarea directa, cu propria polita RCA, presupune reparea unui autovehicul in baza propriului...
Polita RCA ar putea avea pret variabil, in functie de profilul de risc al beneficiarului, estimat...
Mobilizare generala impotriva maririi RCA Transportatorii din Romania anunta mobilizarea generala...
Anul 2015 ar putea marca o reluare de ciclu pe piata asigurarilor din Romania, sunt de parere...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...