Directorul executiv al Bank of America, Kenneth Lewis, aflat in mijlocul unei polemici cu privire la tranzactia de cumparare a Merrill Lynch, tranzactie sustinuta de statul american, si-a anuntat planurile de retragere pe 31 decembrie.
Lewis, care a pierdut pozitia de presedinte al Bank of America la inceputul acestui an, a notificat bordul directorilor cu privire la decizia sa de a se retrage, informeaza France 24.
"Bordul se va asigura ca la momentul retragerii lui Lewis va fi deja ales un succesor", se arata intr-o declaratie a companiei.
"Bank of America este bine pozitionata pentru a putea face fata provocarilor ridicate de economie si de catre piete", a explicat Lewis care a condus cel mai mare grup bancar american. "Sunt multumit de rezultatele care apar ca urmare a deciziilor si initiativelor din dificilul ultim an si jumatate".
Lewis a provocat furia actionariatului prin achizitionarea Merrill Lynch fara sa faca o informare publica cu privire la pierderile masive ale bancii de investitii.
Ulterior a fost facut public faptul ca Lewis a fost fortat sa realizeze tranzactia de teama unei si mai mari periclitari a sistemului financiar american. Lewis a explicat intr-o audiere a congresului american ca s-a hotarat sa efectueze preluarea pentru ca, daca Bank of America dadea inapoi "guvernul putea sa inlature conducerea bancii".
Insa, intrebat explicit daca a fost fortat sa faca aceasta tranzactie, Lewis a raspuns: "Este dificil sa gasesti termenul corect care sa descrie ceea ce tocmai am descris".
Congresul american a deschis o ancheta dupa ce documentele facute publice de procurorul statului New York, Andrew Cuome indicau faptul ca inalte autoritati ale Trezoreriei americane si ale Federal Reserve amenintau cu eliminarea conducerii bancii in situatia in care nu se realiza preluarea.
Gigantul bancar a avut, de asemenea, probleme din cauza bonusurilor uriase platite de Merrill exact inaintea definitivarii preluarii.
Bank of America a ajuns la o intelegere cu Securities and Exchange Commission pentru a plati penalitati in valoare de 33 milioane de dolari, facandu-se vinovati de "inselarea investitorilor" in privinta celor 3.6 miliarde in bonusuri.
Totusi, un judecator federal a respins acest plan, spunand ca penalitatile se rasfrang tot asupra actionarilor care sunt, din nou, victime, si nu arunca nicio lumina asupra celor intamplate.
Merrill Lynch a platit bonusuri cash pe 29 decembrie, cu putin timp inainte de finalizarea procedurilor de achizitie de catre Bank of America, achizitie care a fost definitivata pe 1 ianuarie 2009, determinand astfel un scandal in Statele Unite cu privire la compensarea conducerii bancilor, cu precadere in cazul companiilor salvate de la faliment de catre stat.
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Decontarea directa, cu propria polita RCA, presupune reparea unui autovehicul in baza propriului...
Polita RCA ar putea avea pret variabil, in functie de profilul de risc al beneficiarului, estimat...
Mobilizare generala impotriva maririi RCA Transportatorii din Romania anunta mobilizarea generala...
Anul 2015 ar putea marca o reluare de ciclu pe piata asigurarilor din Romania, sunt de parere...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...