Din aproape 4,16 milioane de asigurati care figureaza in registrul participantilor la pensiile private obligatorii se vor face viramente doar pentru 3,19 milioane catre administratorii de pensii private, iar restul de 23,13% din participanti au conturile goale, a spus, luni, ministrul muncii.
`Vor fi 961.355 de conturi goale, conturi care apartin persoanelor pentru care angajatorii nu au depus declaratii`, a mai spus Pacuraru. Din totalul sumelor virate de 88,19 milioane lei (24,13 milioane euro) valoarea medie pe asigurat este de 7,55 euro. `Din totalul conturilor goale, 65.000 de persoane aveau venituri atat de mici incat contributia la pilonul II de 2% este practic zero. Sunt probabil abia angajate si, prin urmare, cu venituri foarte mici. Alte aproape 39.000 de persoane, desi angajate, nu platesc contributii sociale pentru o anumita perioada, fiind in mare parte persoane aflate in concediu de maternitate`, a spus presedintele Casei Nationale de Pensii (CNPAS), Mariana Campeanu.
Numarul conturilor goale se va diminua treptat, pe masura ce persoanele cu venit zero vor incepe sa contribuie, a mai spus Campeanu. `Alte 1.300 de persoane au un alt cod numeric personal declarat in aderarea la pilonul II fata de cel inregistrat la CNPAS`, a adaugat Campeanu. `Unii angajatorii nu au depus declaratia nominala privind contributia de asigurari de stat, ceea ce va crea unele dificultati la inceput, pana cand toti vor intelege importanta acestora. In aceasta categorie mai intra si persoanele care nu mai au un loc de munca sau mamele care se afla in perioada de ingrijire a copiilor`, a mai spus ministrul muncii.
Presedintele Casei Nationale de Pensii, Mariana Campeanu a mentionat ca inclusiv `firme serioase` nu au depus declaratiile, printre care Volksbank, Piraeus Bank, Spitalul Universitar, Distrigaz si RATB. In continuare, CNPAS trebuie sa vireze contributiile participantilor la fondurile la care s-au inscris, a mai spus Campeanu. In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Ponderea va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la atingerea nivelului de 6% aplicat venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.
ING Fond de Pensii a atras 1,38 milioane de clienti si controleaza o treime din piata (33,2%). Pe locul al doilea se afla Allianz-Tiriac Pensii Private cu 1,065 milioane de persoane inscrise (25,64% din piata), iar pe locul al treilea Generali Fond de Pensii, cu 389.607 clienti si 9,37% din piata. Locul al patrulea este ocupat de Aviva Pensii Private, cu 305.848 aderenti si 7,36% din piata.
Sursa: NewsIn
Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...
Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...
Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...
Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...
"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...