VIZINTEANU, BCR ASIGURARI DE VIATA: VINDEM 2.000 DE PENSII FACULTATIVE LUNAR PE RETAIL


Data: 22.08.2008

In septembrie compania va incepe sa vanda trei produse de asigurare de viata unit-linked, adica polite legate de fonduri de investitii, care in timp vor aduce 30% din primele brute subscrise. BCR Asigurari de Viata, companie care administreaza cel mai mare fond de pensii facultative (pilonul III) dupa active, spune ca se va concentra in a doua jumatate a anului pe vanzarile pe retail, dupa ce pana acum a mers pe segmentul corporate.

`In prima parte a anului am mers foarte mult pe vanzarile catre companii, acestea fiind afaceri pe care am inceput sa le negociem anul trecut. Acum mergem foarte mult pe retail si vindem, in medie, 2.000 de pensii facultative pe luna catre persoane fizice.
Pe vanzarile catre companii este greu de facut o estimare, depinde ce grupuri ai`, afirma Florina Vizinteanu, directorul general al companiei.

BCR Prudent avea la sfarsitul lunii iulie active de circa 14,7 milioane de lei (4,2 milioane de euro) si aproape 27.000 de participanti. Intreaga piata a pensiilor facultative a ajuns la 117.000 de clienti dupa primele sapte luni ale anului, valoarea activelor fiind de circa 13,5 milioane de euro.

Vizinteanu considera ca anul viitor vanzarile ar putea creste mai rapid in cazul in care deductibilitatea fiscala pentru contributiile platite la fondurile de pensii facultative va fi majorata. In prezent, aceasta este de 200 de euro pe an atat pentru angajat, cat si pentru angajator. Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a propus recent Ministerului de Finante majorarea deductibilitatii pana la maximum 1.000 de euro pe an, in functie de venituri.

Fondul BCR Prudent va fi in curand transferat catre BCR Fond de Pensii, companie care administreaza un fond de pensii obligatorii (pilonul II), mutarea urmand sa fie discutata in cadrul unei adunari a actionarilor din data de 25 august. Fondul de pensii facultative va trece astfel inapoi la Erste, care a vandut recent companiile BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata catre Vienna Insurance Group, dar a pastrat celelalte divizii ale grupului BCR. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in acest an.

BCR Viata este al treilea jucator din piata asigurarilor de viata, dupa ce a inregistrat o crestere de 70% a afacerilor in primul semestru, pana la 63,3 milioane de lei (peste 17,2 milioane de euro). Calculata in euro, cresterea a fost de 54%. Profitul brut a urcat cu 52%, ajungand la 5,1 milioane de lei (1,4 milioane de euro).

Potrivit directorului general al companiei, cresterea s-a bazat pe dezvoltarea fortei de vanzari, atat a celei proprii, cat si a celei detinute de BCR. Compania isi vinde produsele prin intermediul a 1.800 de consultanti din cadrul unitatilor BCR si a 800 de agenti de asigurari proprii. Circa 60% din primele brute subscrise provin din vanzarile prin banca, iar 40% sunt realizate prin reteaua de agenti.

Cresterea inregistrata de BCR Asigurari de Viata in prima jumatate a anului este una dintre cele mai mari raportate in aceasta perioada de firmele de profil. De exemplu, ING Asigurari, liderul pietei, a raportat o crestere de 5%, AIG Life a crescut cu 21%, Asiban cu 7%, Aviva cu 6%, Grawe cu 10%, Generali cu 40% si Omniasig Life cu 7%. Companiile din top 10 care au raportat in primele sase luni scaderi pe asigurari de viata sunt Allianz-Tiriac (-8%) si Asirom (-6%).

`Acest ritm il vom pastra si in semestrul doi. Conform planului, trebuie sa inchidem anul cu o crestere de 70%`, afirma Vizinteanu. Cota de piata a companiei a trecut de 7,4% dupa primele sase luni, cu aproape 2 puncte procentuale peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

BCR Viata va incepe la 1 septembrie vanzarea de polite unit-linked, adica asigurari de viata legate de fonduri de investitii. Aceste polite plaseaza cea mai mare parte din banii platiti de client in fonduri de investitii cu diferite grade de risc, in functie de alegerea asiguratului. O parte mai redusa din prima platita de client este utilizata pentru acoperirea riscului asigurat.
Un articol de: Angela Placinta

Integral in Ziarul Financiar

Articole Pensii »

Studiu: Cat de des se gandesc romanii la pensie?

Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...

Statistica trimestrului III din 2012 privind sistemul de pensii private si facultative

Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...

Afla ce contine noul pachet de produse BCR pentru pensionari !

Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...

Vacante gratuite si premii in bani numai in cadrul promotiei Senior de la BCR

Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...

BCR Pensii va avea un nou director general

"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

BursaAsigurarilor