Stiati ca puteti castiga bani frumosi si dintr-o asigurare de viata? Este vorba de asigurarile cu componenta investitionala (unit-linked). Cum functioneaza? Cea mai mare parte din prima platita pentru asigurare este investita de firmele de asigurari, cu ajutorul propriilor fonduri de investitii, in instrumente finaniciare cu diverse riscuri, de la cele cu risc 0 precum titluri de stat la cele cu risc maxim cum sunt actiunile la bursa.
Ce inseamna de fapt risc maxim? Ca este posibil sa pierd toti banii investiti? Categoric nu. Este vorba de fluctuatiile de crestere si descrestere a pretului actiunilor: intr-o zi vedem ca bursa creste, in alta scade. Pe termen lung insa, de un an cel putin, vorbim de castiguri, si nu orice fel ci de castiguri substantiale, mult mai mari decat in cazul titlurilor de stat, obligatiunilor corporatiste sau a dobanzilor bancare.
Revenind la asigurari, asadar unele dintre cele mai importante companii de pe piata, precum ING, Allianz sau Aviva, ne ofera oportunitatea de a ne face o asigurare de viata si de a ne investi eficient economiile pe termen lung.
De ce nu am alege un fond mutual pentru investitii sau chiar un broker pentru a juca la bursa? Pentru ca fiecare tip de investitie isi are rostul sau. Cei care dispun de sume mari pentru investitii, de obicei pe termen scurt de 1-2 ani, vor juca la Bursa. Aici trebuie sa te si pricepi putin si sa-ti asumi niste riscuri mai mari legate de portofoliul ales.
Cei care nu se pricip foarte bine la Bursa dar vor castiguri bune, pot alege un fond de investitii, a caror specialisti vor avea grija sa obtina castiguri frumoase, cu un grad de siguranta mai mare insa.
Exista insa multi oameni care isi doresc si sa investeasca eficient economiile, dar in acelasi timp sa se stie protejati, adica asigurati. Ei pot alege astfel o asigurare cu componenta investitionala: vor avea in acelasi timp o asigurare de viata, adica o suma de bani oferita de compania de asigurari familiei daca, Doamne fereste, se intampla o nenorocire, precum si o suma frumusica de bani stransa din economiile reprezentate de primele de asigurari, sume investite pentru ca banii sa se inmulteasca.
La finalul perioadei de plata a primelor, in general la varsta pensionarii, veti putea beneficia de toti acesti bani, din care se scad, fireste, partea cheltuita de firma de asigurari cu asigurarea in sine, precum si comisioanele de administrare.
Dar despre ce castiguri vorbim, de fapt? Este vorba de diverse tipuri de programe de investitii administrate de companiile de asigurari, dupa modelul fondurilor mutuale: programe cu risc scazut, dar si castiguri mai mici, de programe cu castiguri mari si castig pe masura sau de cele mixte.
Sursa: Ghiseul Bancar
Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...
Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...
Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...
Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...
"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...