Aproape 1,2 milioane de romani au semnat deja actul unic de aderare la un fond de pensii private, dupa numai o luna din cele patru luni ale campaniei de vanzare a acestor produse. Din cele 1,15 milioane de semnaturi, 710.000 au fost raportate in ultimele doua saptamani, conform datelor adunate de ZF de la companiile de administrare a pensiilor private obligatorii (pilonul II) si de la Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS).
Cu alte cuvinte, ritmul de raportare a actelor de aderare semnate a accelerat puternic fata de perioada primelor doua saptamani, cand fusesera raportate doar 457.000 de contracte semnate. Ieri a avut loc a doua raportare bilunara a numarului de acte de aderare semnate, companiile de administrare trimitand aceste informatii catre CNPAS.
Mariana Campeanu, presedintele CNPAS, a declarat pentru ZF ca totalul de semnaturi raportat ieri a fost de 710. 000.
ING Fond de Pensii s-a mentinut lider la acest capitol, cu aproape 467.000 de contracte semnate in prima luna, adica peste 40% din numarul total raportat de piata. Allianz-Tiriac Pensii Private se claseaza pe locul secund dupa prima luna de raportare, cu aproape 242.000 de acte de aderare. Allianz-Tiriac Pensii Private a raportat in ultimele doua saptamani o cifra doar putin mai mica decat liderul ING.
Alte doua companii au raportat peste 100.000 de contracte semnate in prima luna, Aviva si Generali. Cele mai mari doua banci locale, BCR si BRD, de asemenea implicate pe piata prin companii de administrare a pensiilor obligatorii, nu au oferit informatii privind cifra de vanzari din ultimele doua saptamani. Cel putin o companie de administrare (Marfin) a raportat vanzari zero pentru prima luna, in timp ce AG2R (care nu incepuse vanzarile dupa prima raportare bilunara de acum doua saptamani) nu a facut publice datele.
Per total, volumul de aproximativ 1,2 milioane de semnaturi reprezinta 40% din totalul pietei, estimat de majoritatea administratorilor la 3 milioane de clienti. Cu toate ca acum raporteaza actele de aderare semnate, care trec prin procedurile de verificare ale CNPAS, companiile nu pot fi sigure asupra numarului total de clienti atrasi de fiecare pana la finalul celor patru luni de vanzare, adica pana pe 17 ianuarie.
Un articol de: Mihai Bobocea
Integral in Ziarul Financiar
Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...
Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...
Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...
Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...
"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...