Olandezii de la ING au anuntat ieri o crestere cu 27% a primelor brute subscrise de divizia de asigurari pe piata locala, in timp ce banca a urcat pe locul sapte retailul romanesc. ING Bank a investit 53 de milioane de euro pentru dezvoltarea retelei de unitati de retail, de la lansarea acestui proiect in anul 2004. Olandezii de la ING opereaza in prezent o retea de 123 de unitati Slef'Bank (agentii dedicate operatiunilor de retail operate in regim de franciza), prin care serveste 351 de mii de clienti individuali, potrivit datelor publicate ieri de grup la Amsterdam. Acum, grupul vrea sa dezvolte operatiuni si in Ucraina dupa modelul utilizat pe piata locala.
ING, care pe piata locala avea un profil de banca de corporate, a inceput practic de la zero operatiunile pe piata de retail in 2004.
Pe langa investitiile in achizitionarea spatiilor pentru unitati si a automatelor pentru operatiuni, banca a trebuit sa dezvolte si un sistem informatic si de carduri.
Misu Negritoiu, care a preluat conducerea sucursalei locale a ING in 2006, a primit ca obiectiv transformarea bancii intr-un jucator universal pana in 2009. In ultimii doi ani investitiile puternice pentru expansiunea pe retail au injumatatit profitul ING Bank Bucuresti, iar Negritoiu a aratat recent ca si pentru anul acesta se asteapta la scaderi.
Dupa mai bine de doi ani de cheltuieli masive, ING a inceput sa vada si rezultatele: grupul a anuntat ieri ca a ajuns a saptea banca de retail pe plan local. Olandezii spun ca detin peste 5% din piata locala de finantari imobiliare, plecand de la mai putin de 2%, in martie 2006.
ING Asigurari de Viata a subscris pe trimestrul al doilea prime de 37 milioane de euro, cu 27% mai mult decat in aceeasi perioada de anul trecut.
Cresterea este de doua ori mai mare decat pe primul trimestru (plus 13%). Ca urmare, pe primele sase luni subscrierile au fost de 71 milioane de euro, cu 20% mai mult decat anul trecut. Acesta este cel mai mare ritm de crestere al afacerilor ING in asigurari in Europa Centrala si de Est si al patrulea din lume, dupa Thailanda (plus 69%), India (plus 29%) si Coreea de Sud (23%).
Profitul brut intre aprilie si iunie a fost de 2 mil. euro, cu 50% mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut. Pe primele sase luni profitul brut a fost de 4 mil. euro, cu 43% mai redus decat pe primele sase luni din 2006.
Cheltuielile companiei au fost afectate de intrarea pe piata pensiilor private facultative, suportate deocamdata de ING Asigurari.
Un articol de: Liviu Chiru, Sorin Paslaru
Integral in Ziarul Financiar
Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...
Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...
Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...
Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...
"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...