Grawe, companie de asigurari cu capital austriac, va vinde pensii private obligatorii (pilonul II) pentru BT Aegon, joint venture-ul dintre Banca Transilvania si grupul olandez Aegon, in urma semnarii unui parteneriat intre cele doua companii. `Targetul nostru in acest an este sa atragem intre 50.000 si 80.000 de clienti pentru BT Aegon`, a declarat directorul general al Grawe, Peter Kasyk. Distributia pensiilor obligatorii se va face prin intermediul unui broker de pensii infiintat recent de Grawe, care va avea circa 2.500 de agenti de marketing pana la mijlocul lunii septembrie, cand va incepe perioada de aderare a salariatilor de sub 35 de ani la fondurile de pensii obligatorii.
Investitia pentru infiintarea Grawe Pension Services a fost de circa 50.000 de euro, veniturile societatii urmand sa ajunga la 100.000 de euro in acest an, estimeaza Peter Kasyk.
Grawe a fost anul trecut al cincilea jucator de pe piata asigurarilor de viata, cu afaceri de 18,3 mil. euro si un profit net de 1,2 mil. euro. Compania si-a extins reteaua teritoriala odata cu preluarea societatii de asigurari de viata Sara Merkur in cursul anului 2005.
Fondul de pilon II al BT Aegon, autorizat recent de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, are risc mediu si va investi 70% din bani in titluri de stat si obligatiuni si 30% in valori mobiliare.
Reprezentantii BT Aegon estimeaza ca vor avea intre 300.000 si 500.000 de clienti si o cota de piata de 10-15% pana la sfarsitul anului. Pana acum, olandezii si Banca Transilvania au investit 7 mil. euro in dezvoltarea companiei de pensii private. `Vom avea nevoie de 5-10 ani pentru a trece societatea pe profit. Depinde de cati clienti vom avea si de cat de eficient va fi fondul pe care il vom administra. Administratorii care nu vor avea cel putin 100.000 de clienti vor iesi de pe piata, pentru ca operatiunile devin prea scumpe cu un numar atat de mic de participanti`, spune Gabor Kepecs, seful operatiunilor Aegon pentru Europa Centrala si de Est.
Olandezii de la Aegon intentioneaza sa vina in Romania si cu asigurarile de viata. `Anul viitor, probabil in prima jumatate, vom aduce in Romania compania noastra de asigurari de viata printr-o investitie de tip greenfield. Vom investi cat va fi necesar pentru a ne dezvolta o pozitie puternica in Romania. Dupa cativa ani insa, este posibil sa facem si o achizitie`, afirma Gabor Kepecs.
Un articol de: Angela Placinta
Integral in Ziarul Financiar
Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...
Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...
Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...
Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...
"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...