Compania Kepler-Rominfo, producator de software pentru institutiile financiare, a semnat un parteneriat cu Generali Asigurari pentru furnizarea primului soft romanesc dedicat administrarii fondurilor de pensii. Kepler-Rominfo vizeaza o cota de piata de 30% din piata de profil. `Produsul nostru este facut in Romania, pentru Romania, si mentenanta este asigurata de o companie romaneasca`, declara Jean-Claude Silvestre, Presedinte Kepler-Rominfo. Softul se bazeaza pe un produs aflat deja in productie, de gestiune a fondurilor de investitii, adaptat pentru fondurile de pensii. `Gestiunea clientilor si gestiunea platilor sunt intr-adevar diferite. La fondurile de investitii clientii erau benevoli si veneau din cand in cand sa adauge sume, iar la fondurile de pensii clientii sunt stabili si adauga constant sume. Platile se fac cu regularitate prin plati directe`, explica Florin Haszler, Program Manager la Kepler-Rominfo, director de proiect.
Pe langa pachetul dezvoltat in house, softul de pensii va trebui implementat si instalat conform cerintelor clientului, astfel incat sa poata functiona. Toate sistemele informatice mari au nevoie sa fie configurate in functie de cerintele clientului, ceea ce implica interfete si migrarile datelor existente deja in sistemul lor. Mentenanta va fi asigurata tot de Kepler, si `implica faptul ca orice fel de modificare legislativa intervenita se face de catre noi in termenul prevazut de lege`, adauga Haszler.
`Ceea ce ne-a interesat pe noi, este sa gasim un provider, neaparat de pe piata romaneasca, care sa fie si proprietarul solutiei si care sa poata face customizarea si implementarea software-ului. A fost important ca firma furnizoare sa aiba analistii si dezvoltatorii necesari pentru adaptarile si dezvoltarile ulterioare`, spune Sorin Dragomir, director executiv si CIO la Generali Asigurari.
Colaborarea Generali-Kepler se desfasoara in trei pasi. Pana la sfarsitul lunii iunie, va fi implementata o prima parte a aplicatiei, necesara pentru introducerea datelor clientilor pentru Pilonul 2. Partea a doua, care gestioneaza, printre altele, plata comisioanelor agentilor si raportarile catre CSSPP va fi operationala inainte de 1 august. A treia faza este reprezentata de implementarea partii de gestiune a contributiilor, adica platile pe care le vor face angajatorii pentru membrii fondului. Aceasta parte a aplicatiei va fi operationala inainte de 1 decembrie.
Un articol de Dan Zavoianu
Integral in: Capital
Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...
Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...
Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...
Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...
"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...