Societatea va incepe in septembrie o campanie de schimbare a imaginii, pentru a sublinia apartenenta la grupul ceh PPF Investments, care va dura doua luni. ARDAF, companie de asigurari preluata la inceputul acestui an de grupul ceh PPF Investments, intentioneaza sa intre pe piata pensiilor private incepand cu luna septembrie.
Actionarii societatii vor decide in urmatoarea adunare generala ce fonduri de pensii vor administra, insa reprezentantii Ardaf au declarat ca sunt mai interesati de administrarea pensiilor obligatorii (pilonul II), decat a celor facultative (pilonul III).
`Dat fiind termenul strans de autorizare, actionarii vor lua o hotarare in perioada imediat urmatoare. Ca operator care practica toate formele de asigurare, nu puteam sa nu intram pe piata pensiilor private`, a declarat Dan Bordeanu, directorul general adjunct al Ardaf.
Pentru a vinde pensii obligatorii, Ardaf trebuie sa isi constituie o societate separata, cu un capital social minim de 4 milioane de euro, potrivit legislatiei in vigoare.
Compania se va alatura astfel celor care s-au inscris deja in cursa pentru pensiile private obligatorii: ING, Aviva, Allianz-Tiriac, BCR, BRD, BT Aegon, Omniasig, Interamerican si societatea slovena Prva, companii care se afla in diverse stadii de autorizare pentru aceasta activitate.
Actionarul majoritar al Ardaf, PPF Investments, intentioneaza sa reorganizeze activitatea companiei in acest an, prima masura luata fiind schimbarea managementului. Un singur membru din noua conducere apartine vechii echipe a companiei. Este vorba de Daniel Barabant, fost director de subscrieri si actual director general adjunct al companiei.
Ceilalti manageri ai Ardaf sunt Daniel Tudor, director general (fostul sef al RAI Asigurari), si doi directori adjuncti: Dan Bordeanu (fost director de departament auto la RAI Asigurari) si Laura Atanasiu (a mai lucrat la ING Asigurari si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor).
`Nu ascund faptul ca ne aflam in plin proces de consolidare a echipei, in plina campanie de recrutare care isi propune atragerea celor mai valorosi specialisti din industria asigurarilor`, sustine Bordeanu.
Directorul adjunct al Ardaf spune ca, pana la sfarsitul acestui an, compania ar putea ajunge la break-even, dupa ce anul trecut a raportat o pierdere de aproape 35 mil. euro (peste 122 mil. lei), iar in primul trimestru al acestui an a inregistrat un minus de 8,5 milioane de euro.
Peste 70% din despagubirile platite de Ardaf in primul trimestru provin din anii precedenti, unele dosare de dauna fiind restante inca din 2004.
Un articol de Angela Placinta
Integral in Ziarul Financiar
Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...
Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...
Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...
Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...
"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...