Joi, 19 martie 2009, la sediul Consiliului Economic si Social - CES a avut loc o intalnire de lucru intre reprezentanti ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si membri ai Plenului CES (Consiliul Economic si Social) - reprezentanti ai ministerelor, confederatiilor sindicale si patronale, cu tema `Legea fondului de garantare si alte aspecte legislative privind pensiile private`.
In cadrul acestei intalniri, proiectul de lege privind Fondul de garantare a pensiilor private a fost prezentat de catre coinitiatori, CSSPP si Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale - MMFPS, in vederea dezbaterii acestuia cu partenerii de dialog social.
Subiectele abordate au atins probleme precum masurile de protectie a participantilor, organizarea si conducerea Fondului de garantare, provizionul tehnic, cota contributiei administratorilor la Fondul de Garantare, separarea resurselor Fondului de garantare, in functie de cele doua componente principale ale sistemului de pensii private - Pilonul II/Pilonul III. Propunerile formulate urmeaza sa fie analizate de catre coinitiatorii proiectului de lege.
Organizarea acestei dezbateri face parte din seria consultarilor cu partenerii de dialog social si vizeaza promovarea si imbunatatirea proiectului de lege privind Fondul de garantare a pensiilor private, aflat in prezent in proces de dezbatere publica, in vederea derularii parcursului procedural de adoptare a acestei legi speciale de catre Parlamentul Romaniei.
Fondul de garantare a pensiilor private va reprezenta elementul central din complexul de garantii cu privire la siguranta sistemului de pensii private, prevazute in legile de baza ale Pilonului II si respectiv Pilonului III.
Fondul de garantare a pensiilor private va compensa pierderile participantilor sau beneficiarilor la fondurile de pensii private, atat in perioada de acumulare a contributiilor, cat si dupa deschiderea dreptului la pensie.
Fondul de garantare a pensiilor private va fi destinat compensarii pierderilor de activ net, compensatiile fiind platite numai in conditiile in care administratorii de fonduri si furnizorii de pensii nu vor avea capacitatea de a-si onora obligatiile.
Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...
Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...
Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...
Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...
"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...