Judetul Cluj ocupa, dupa Bucuresti, primul loc in functie de numarul de participanti la fondurile de pensii facultative, cu o pondere de 5% din totalul la nivel de tara, fata de o medie de 2% inregistrata in celelalte judete.
`Discutam tot mai mult despre stabilizarea fortei de munca, iar oamenii constientizeaza in prezent faptul ca industria financiar-bancara din Cluj este principalul factor de dezvoltare a zonei. Clujul dispune de 113.000 de studenti, care intentioneaza sa se stabileasca aici si sa isi gasesca locuri de munca`, a afirmat Laszlo Attila, viceprimarul Cluj-Napoca.
Viorica Pacurar, director regional de vanzari al ING Fond de Pensii este de parere ca pensia facultativa reprezinta o solutie pentru viitor, in conditiile in care 68% dintre romani vor sa-si schimbe locul de munca. `Pensia facultativa este considerata de 40% din angajatii diverselor companii unul din principalele trei beneficii acordate de angajatori. 59% dintre companiile cu capital privat intentioneaza sa ofere in prezent pensii private angajatilor`, spune Pacurar. Potrivit reprezentantului ING, un salariat care pleaca de la o companie costa de trei ori mai mult decat banii cheltuiti pentru mentinerea sa in firma, inclusiv prin acest beneficiu al pensiei private.
In regiunea de nord-vest a tarii lucreaza 12% din participantii la fondurile de pensii facultative, iar in judetul Cluj se regasesc 5% din totalul participantilor. Clujul este astfel cel mai bine reprezentat la nivel de tara in ceea ce priveste pensiile facultative (Pilonul III), dupa Capitala. Fondurile de pensii facultative au castigat peste 10.400 de clienti in luna octombrie, numarul total de participanti ajungand astfel la aproximativ 136.000.
Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a spus ca pana la sfarsitul acestui an, numarul participantilor la fondurile de pensii facultative va creste de la 135.974, cat era in octombrie, pana la 150.000. Conform estimarilor presedintelui CSSPP, pana la finele lui 2009 numarul de participanti la pensiile facultative va ajunge la 300.000.
Un articol de: Laurentiu Cotu
Integral in Ziarul Financiar
Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...
Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...
Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...
Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...
"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...