Primul an de contributii la fondurile de pensii facultative a adus 88 mii de participanti, iar primii inscrisi sunt cei care se ocupa cu vanzarea politelor. Aproape un sfert dintre participantii la fondurile de pensii facultative lucreaza in domeniul financiar, aceasta categorie fiind urmata de angajatii din industrie, care reprezinta 16% dintre participanti, potrivit bilantului intocmit de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private la un an de la lansarea Pilonului III. 38% dintre participantii inregistrati contribuie singuri la fondurile de pensii, in 14% dintre cazuri, contribuie atat angajatul si angajatorul, iar pentru 48% dintre participanti contribuie doar angajatorul, se mai arata in raport.
Jumatate dintre participanti au intre 30 si 44 de ani, in timp ce o treime au mai mult de 45. Ponderea dintre barbati si femei este de 51 la 49, in timp ce raportul urban/rural este de 80% fata de 20%. Cei mai multi participanti lucreaza in Bucuresti - 19%, urmat de regiunile Centru si Nord-Vest, cu cate 15%.
Numarul total de participanti atras de cele sapte fonduri de pensii facultative era de 87.954 la sfarsitul lunii mai, potrivit datelor lunare publicate ieri de CSSPP. Valoarea activelor nete ale celor sapte fonduri de pensii facultative (Pilonul III) care au demarat activitatea a crescut cu 18,18% in luna mai, pana la 34,52 milioane de lei (9,5 milioane de euro). Cel mai mare fond a ramas BCR Prudent, in timp ce pe primul loc consolidat se afla cele doua fonduri ale Allianz Tiriac, iar pe trei, fondurile ING.
Pe piata mai activeaza Aviva, cu fondul Pensia mea, si OTP. De asemenea, a mai fost autorizat SAI Raiffeisen Asset Management si intentioneaza sa mai intre pe piata BRD, Generali, Interamerican, Asirom Concordia si Prima pensie. Potrivit legislatiei in vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 de ani si sase luni.
Contributia la pensiile facultative nu poate depasi 15% din salariul brut si este deductibila in limita a 200 de euro pe an, pentru angajat din impozitul pe venit, iar pentru angajator din impozitul pe profit.
Sursa: Business Standard
Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...
Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...
Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...
Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...
"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...