Fondul de pensii administrat privat Zepter, gestionat de Zepter Fond de Pensii, a primit avizul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), ridicand la 18 numarul fondurilor autorizate pana in prezent, a anuntat marti comisia. Arbitrul pensiilor private a autorizat acum doua saptamani societatea Zepter Fond de Pensii SA, care actioneaza pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) si gestioneaza Zepter Fond de Pensii Administrat Privat, precum si prospectul schemei de pensii private.
CSSPP respinsese la sfarsitul lunii august dosarul de infiintare a companiei Zepter Fond de Pensii. O companie al carei dosar a fost respins poate depune o alta cerere de autorizare, daca dovedeste ca deficientele care au stat la baza respingerii initiale a dosarului au fost remediate, conform normelor comisiei pensiilor private.
Compania Zepter International, fondata in urma cu 20 de ani in Austria de emigrantul de origine sarba Philip Zepter, este prezenta in Romania din anul 1993 si promoveaza, prin sistemul de vanzari directe, cinci tipuri de produse: medicale, home care, home art, cosmetice si produse de lux.
Philip Zepter a detinut, pana nu demult, doua banci si o companie de asigurari, in Serbia si Bosnia si Hertegovina. Anul trecut, grupul financiar ungar OTP Bank a preluat un pachet de 75,1% din Zepter Banka Belgrad, pentru care a platit omului de afaceri Philip Zepter peste 30 milioane euro.
La inceputul lunii iulie, banca austriaca Volksbank a cumparat Zepter Komerc Banka din Bosnia si Hertegovina, valoarea tranzactiei fiind de 42 milioane euro. Zepter Osiguranje, al patrulea asigurator din Serbia, detinut de asemenea de Philip Zepter, a fost achizitionat in 2006 de catre Uniqa Group Austria.
CSSPP a autorizat 18 administratori de fonduri de pensii private obligatorii: Pensia Viva (administrat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat), AZT Viitorul Tau (administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative), ING (ING Fond de Pensii), Aripi (Generali Fond de Pensii), Vital (BT Aegon Fond de Pensii), OTP (administrat de OTP Fond de Pensii), BRD (administrat de BRD Fond de Pensii), AIG (AIG Fond de Pensii), Interamerican (Interamerican Fond de Pensii), Prima Pensie (administrat de Prima Pensie - Fond de Pensii), Fondul de Pensii Administrat Privat Omniforte (Omniasig Pensii - Societate de administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat), Fondul de Pensii Administrat Privat BCR, (BCR Administrare Fond de Pensii), Fondul de Pensii Administrat Privat Bancpost (Bancpost Fond de Pensii) si Fondul de Pensii Administrat Privat KD (gestionat de KD Fond de Pensii), Alfa (administrat de AG2R Fond de Pensii), Marfin (adiministrat de Marfin Fond de Pensii), Fiducia (administrat de MKB Romexterra Fond de Pensii) si Zepter Fond de Pensii, in conditiile in care ultima companie nu primise pana marti avizul CSSPP pentru fondul sau de pensii.
Integral pe BankNews
Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...
Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...
Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...
Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...
"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...