AON, filiala locala a unuia dintre cei mai mari brokeri de asigurari din lume, ia in calcul varianta extinderii prin achizitia unor brokeri locali de mici dimensiuni. In prezent, brokerul are patru birouri in Bucuresti, Brasov, Cluj si Timisoara si nu intentioneaza sa deschida altele pana la sfarsitul acestui an.
`In continuare, achizitia unor brokeri locali este o varianta de crestere pe care o luam in calcul`, afirma Karina Rosu, directorul general al AON Romania, unul dintre primii jucatori de pe piata locala de profil.
Birourile din tara ale AON genereaza in prezent 10% din businessul total al companiei.
Pentru 2008, compania si-a propus sa pastreze trendul inregistrat anul trecut, cand a raportat o crestere de 26% a veniturilor, pana la 8,8 milioane de lei (2,6 milioane de euro).
Contractele de asigurare intermediate de companie au fost de 92,5 milioane de lei (27,7 milioane de euro) ca valoare a primelor brute subscrise, cu 18% peste nivelul din 2006.
`Anul acesta, vrem sa crestem mai mult pe segmentul de employee benefits (beneficii oferite de companii angajatilor - n.r.), pentru ca cererea este mare in aceasta zona. Angajatorii au inceput sa fie tot mai constienti de necesitatea acestora, chiar daca timpul de decizie este mare. Uneori, intre o prezentare facuta de noi si decizia angajatorilor trec luni sau chiar ani`, explica Rosu.
Employee benefits pot cuprinde asigurari de sanatate, de viata, pensii facultative (pilonul III) si alte beneficii. Directorul AON afirma ca piata pensiilor facultative va incepe sa creasca abia peste doi ani, din cauza procesului lent de bugetare a chletuielilor cu pensii facultative pentru angajati in cadrul companiilor.
`Anul trecut, am facut prezentari referitoare la pensii facultative tuturor clientilor nostri coprorate, insa am incheiat un numar relativ mic de contracte. Initial, am avut o estimare a pietei si ne-am asteptat ca timpul de reactie a angajatorilor sa fie mai scurt. Cred ca piata va incepe sa creasca abia peste vreo doi ani, cam de atat este nevoie ca pensiile facultative sa devina un beneficiu obisnuit pentru angajati. E o problema de bugetare pe termen lung`, afirma Rosu.
Un articol de: Angela Placinta
Integral in Ziarul Financiar
Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...
Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...
Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...
Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...
"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...