ALLIANZ-TIRIAC: VREM 30% DIN PENSIILE OBLIGATORII


Data: 12.09.2007

Allianz-Tiriac Pensii Private vizeaza atragerea a 30% din clientii pensiilor private obligatorii (pilonul II) si administrarea de active de 60 mil. euro la finele anului viitor. Compania se numara printre cei 14 administratori de pensii private obligatorii (pilonul II) aliniati deocamdata la startul sistemului, programat oficial pentru 17 septembrie. La o estimare de piata de circa 3 milioane de clienti care ar putea adera la un fond de pensii private obligatorii, 30% inseamna aproape un milion de clienti. Tinte la fel de ambitioase au si ING, Aviva sau BCR.

`Estimam ca vom atrage peste 30% din participantii la pensiile obligatorii`, spune Crinu Andanut, CEO Allianz-Tiriac Pensii Private.

Societatea a investit peste 4 milioane de euro in campania de promovare a pensiilor private, atat obligatorii (pilonul II), cat si facultative (pilonul III), a afirmat Andanut.

Compania a primit unda verde pentru forta proprie de vanzare de aproape 20.000 de agenti de marketing si a anuntat ca va folosi si parteneriate cu cinci brokeri de pensii, care vor aduce o forta de vanzare aditionala de 50.000 de agenti.

Principala problema a startului sistemului pensiilor obligatorii, spune Andanut, este procedura de validare intarziata a participantilor. Conform legii, fiecare participant la pensiile obligatorii trebuie sa semneze un singur act de aderare cu un singur fond. Cei care semneaza mai mult de un act au toate sansele sa ajunga in procedura de redistribuire automata, de catre un sistem informatic, adica `loteria` desfasurata dupa 17 ianuarie 2008.

Legislatia actuala prevede ca fiecare client care a semnat primul act de aderare este inregistrat in sistem si primeste o validare temporara.

Daca acelasi client este semnat ulterior de un alt agent al altei companii de administrare, el este invalidat si trimis la redistributie. Astfel, niciunul dintre administratorii care au semnat cu respectivul client nu este sigur ca il poate pastra, desi ambii platesc comisionul agentului de vanzare. Validarea definitiva este data abia dupa 17 ianuarie, cand se termina campania initiala.

`Din acest motiv, legislatia trebuie schimbata, iar validarea definitiva trebuie data mai repede`, considera Andanut. Majoritatea administratorilor de pensii obligatorii au cerut aceasta schimbare de legislatie, care este in lucru la Comisia de Pensii Private (CSSPP).

Andanut estimeaza ca marea majoritate a celor trei milioane de clienti potentiali ai pensiilor obligatorii vor fi contactati si posibil semnati de agentii de vanzare inca din prima luna, apoi va creste numarul de clienti cu mai multe acte semnate. Acestia ar putea reprezenta intre 30% si 50% din numarul total de clienti, daca legislatia privind validarea nu este schimbata, spune el.

Dupa ce se va termina campania de aderare initiala de patru luni, urmatoarea problema ar putea fi sistemul de colectare a contributiilor, a carui functionare este inca incerta, afirma seful Allianz-Tiriac Pensii Private.

`Noi speram sa administram active de 60 de milioane de euro la sfarsitul anului viitor, dar asta depinde si de sistemul de colectare a contributiilor. Acest sistem de colectare nu este astazi setat, nu stim cum arata si cum lucreaza`, a afirmat el. `De aceea, nu ne putem astepta ca din martie sa inceapa sa curga contributiile`, a declarat el.
Un articol de: Mihai Bobocea

Integral in Ziarul Financiar 

 

Articole Pensii »

Studiu: Cat de des se gandesc romanii la pensie?

Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...

Statistica trimestrului III din 2012 privind sistemul de pensii private si facultative

Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...

Afla ce contine noul pachet de produse BCR pentru pensionari !

Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...

Vacante gratuite si premii in bani numai in cadrul promotiei Senior de la BCR

Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...

BCR Pensii va avea un nou director general

"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

BursaAsigurarilor