Proiectele private privind constructia de locuinte, prezentate in cadrul Targului de apartamente Condominium 2007, se adreseaza exclusiv romanilor foarte bogati. Preturile ajung la 1.500-1.800 euro/mp construit, in cazul apartamentelor de bloc. Sunt insa si cateva exceptii pentru unele garsoniere, care se vand cu circa 1.000 euro/mp inclusiv TVA si ajung la un pret final de 49.500 euro, oferta disponibila la Confort Park.
Tarifele se diferentiaza in functie de investitor. `O garsoniera ajunge la 72.000 euro, iar un apartament cu doua camere la 90.000 euro`, ne-a declarat reprezentantul firmei Iris.
Compania Impact va finaliza ansamblul Rubin, situat in partea de Nord a Capitalei, in circa un an de zile. Un apartament cu doua camere costa, aici, 78.000 euro, la un curs de 3,5 lei, plus TVA.
Vile mai ieftine ca apartamentele
In cazul apartamentelor cu trei camere, preturile afisate sunt de 110.000 - 180.000 euro. Dezvoltatorii isi atrag insa clientii prin `zone pline cu verdeata, in apropierea unor lacuri` si promit finalizarea proiectelor intr-un timp relativ scurt, un an sau doi.
Mai ieftine sunt casele si vilele. `Metrul patrat construit porneste de la 600-700 euro, fiind inclus in proiect si loc de curte`, ne-a declarat Roxana Olteanu, director Loial. Si in acest caz, publicul tinta il reprezinta tot romanii cu bani.
Potrivit analistului imobiliar Artur Silvestri, pretul de 1.800 euro/mp de constructie nu este un pret popular pentru
`Indiferent cate expuneri de targuri de case vom avea ocazia sa mai vedem, `noul` in materie de imobiliar se orienteaza in exclusivitate catre cei care au`, a declarat Silvestri. Acesta a precizat ca asa-numitele apartamente de bloc isi mentin gradul de interes foarte ridicat.
In opinia analistului, se observa o diferenta clara intre `orasul bogat`, care cuprinde parcuri rezidentiale, cartiere `sanctuar` si `orasul popular`, care se impune categoric si va aduce, peste doar cativa ani, o `ghettoizare` a cartierelor foste muncitoresti.
Silvestri considera ca vedeta investitiilor ramane piata rezidentiala, unde sunt incluse dezvoltarile in forma unor parcuri pline de vegetatie si blocuri de apartamente, denumite condominium.
`Constructiile noi isi mentin inca accentul pe ideea de lux romanesc sub forma asa-ziselor cartiere de vile, in realitate niste simple dezvoltari care in Statele Unite, spre exemplu, sunt locuite de populatie medie sau apartin unor plasatori de bani straini`, a spus Silvestri.
Proiectele prezentate in cadrul Targului, care se va desfasura pana pe 18 februarie la World Trade Plaza, sunt raspandite peste tot in Bucuresti, in Colentina - Doamna Ghica, Lacul Tei, Militari sau zona de Nord, dar si pe Litoral.
Sursa: www.gardianul.ro
Un studiu international, dat publicitatii in acest an, arata influenta semnificativa pe care o pot...
Peste doua zile, primariile vor putea aplica amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei proprietarilor...
Principalul risc perceput de catre managerii din domeniul asigurarilor este valul de noi...
Asigurarea locuintei cu 50 de bani pe zi pare a fi ireala, avand in vedere ca suma este atat de...
Prima iubire" nu se uita niciodata si, in foarte multe cazuri, este foarte greu sa scapi de ea,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...