Cresc taxele pe case si pe masini


Data: 18.12.2006

Bucurestenii vor plati, in 2007, un impozit pentru case si terenuri mai mare cu opt la suta fata de 2006 , iar persoanele care detin mai multe proprietati vor fi nevoite sa platesca impozite majorate cu 15 pana la 100 la suta pentru fiecare casa pe care o detine in plus fata de domiciliul stabil.

Astfel, potrivit hotararii Consiliului General al municipiului Bucuresti (CGMB), nivelul impozitelor pe cladiri si terenuri, pentru persoanele fizice, a fost actualizat cu un procent de 8%, coeficientul de inflatie -3% diferenta de inflatie pe anul 2005 si aproximativ 5% coeficientul de inflatie prognozat de Institutul National de Statistica pentru anul 2006.

`Am hotarat impreuna cu primarii de sector ca impozitele sa ramana la valoarea de anul trecut si sa fie indexate numai cu nivelul inflatiei`, a spus primarul general, Adriean Videanu citat de NewsIn.

Contribuabilii care vor achita impozitele pana la data de 31 martie nu vor suporta majorarea de 7% stabilita pentru anul 2007, ci vor achita aceleasi sume aferente anului 2006. Mai mult, posesorii de cladiri sau apartamente mai vechi de 50 de ani beneficiaza de o reducere de 20% a impozitului, in timp ce, pentru cladiri mai vechi de 30 de ani, reducerea este de 10%.

In schimb, bucurestenii care au o proprietate in plus fata de adresa din actul de identitate vor plati cu 15 la suta mai mult fata de impozitul de baza, cu 50 la suta mai mult pentru cea de a doua locuinta, cu 75 la suta mai mult pentru o a treia proprietate si cu o suta la suta mai mult pentru un al patrulea imobil.

Bucurestenii platesc diferentiat impozitul, in functie de zona in care locuiesc sau detin terenuri, cat si de vechimea si tipul materialului din care este construita cladirea.

Cel mai scump impozit va fi platit de bucurestenii care locuiesc in centrul Capitalei (zona A), respectiv 83 de lei pentru o garsoniera, fata de 77 de lei, cat plateau anul trecut, 112 de lei fata de 104 lei in 2006, pentru un apartament cu doua camere. Pentru un apartament cu trei camere, proprietarul va achita 169de lei, cu 12 lei in plus.

Pentru o garsoniera situata in zona B a Capitalei, impozitul va fi de 81 de lei in 2007 (fata de 75 de lei in 2006), pentru un apartament de doua camere va fi de 108 lei (fata de 100 de lei anul trecut), pentru un apartament de trei camere va fi de 163 de lei (fata de 151 de lei in 2007), iar pentru un apartament cu patru camere de 228 de lei, fata de 211 lei in 2006.

Bucurestenii vor plati, de la 1 ianuarie 2007, un impozit mai mare de cel putin doua ori fata de anul 2006 pentru un automobil de pana la 1390 de centimetri cubi si un impozit de 23 de ori mai mare pentru masinile care depasesc 3100 de centimetri cubi, au decis, joi, consilierii municipali.

Noile norme in ceea ce priveste nivelul taxelor si impozitelor pentru anul 2007 au fost stabilite potrivit Hotararii de Guvern din data de 26 octombrie 2006. Executivul a diminuat numarul de fractii in care se imparte capacitatea cilindrica a unei masini de la 500 de centimetri cubi la 200 de centimetri cubi, iar in acest fel va creste numarul de fractii si, implicit, impozitul pe care il vor plati propietarii de masini.

Astfel, potrivit hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), un propietar de Dacie, cu o capacitate cilindrica de 1390 de centimetri cubi, va avea de platit 56 de lei fata de 21 de lei, suma din 2006.

Autoturismele de pana la 1700 de centimetri cubi vor fi impozitate cu 135 de lei, fata de 21 de lei, in 2006, in timp ce masinile de pana la 2300 de centimetri cubi vor fi impozitate cu suma de 360 de lei, fata de 60 de lei, cat este in prezent.

Propietarii de vehicule a caror capacitate este de 2972 de centimetri cubi vor scoate din buzunar 900 de lei, fata de 72 de lei cat au platit anul trecut, iar bucurestenii care detin masini de teren, cu o capacitate cilindrica de 3100 de centimetri cubi vor plati 1920 de lei, suma de 23 de ori mai mare fata de cea achitata in 2006, de 84 de lei.

Sursa:
www.wall-street.ro

Articole Ghiduri Asigurari »

Studiu: Femeile sunt un segment insuficient explorat in asigurari

Un studiu international, dat publicitatii in acest an, arata influenta semnificativa pe care o pot...

Cum cumperi rapid o polita de asigurare a locuintei?

Peste doua zile, primariile vor putea aplica amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei proprietarilor...

Ce ii preocupa pe asiguratori?

Principalul risc perceput de catre managerii din domeniul asigurarilor este valul de noi...

Cum sa-ti asiguri locuinta cu 50 de bani pe zi

Asigurarea locuintei cu 50 de bani pe zi pare a fi ireala, avand in vedere ca suma este atat de...

Cat de veche trebuie sa fie masina ca sa nu o mai poti asigura

Prima iubire" nu se uita niciodata si, in foarte multe cazuri, este foarte greu sa scapi de ea,...

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

BursaAsigurarilor