Integrarea europeana aduce Romaniei atat fonduri, cat si obligativitati. Daca la capitolul fonduri romanii nu se pot plange, la capitolul obligativitati lucrurile nu sunt intocmai pe placul tuturor. Domeniul consructiilor este un domeniu vast in care Uniunea Europeana aloca suficiente resurse financiare insa, chiar daca banii vin, romanii stau cam prost la capitolul investitii.
Legal vorbind, de mai bine de 10 ani se incearca alinierea standardelor calitative la cote europene insa putine firme ce au ca domeniu de activitate constructia sau proiectarea unei lucrari se pot lauda cu faptul ca sunt `europene`.
Guvernul si-a propus ca in viitorul apropiat sa oblige prin lege agentii economici
Ideea este binevenita, asiguratorii si-au pregatit oferte diversificate si facilitati ramanand insa... partea legislativa. Chiar daca o astfel de polita `All Risk` poate fi achitata si in rate, din informatiile pe care le detinem, pe litoral nici o firma nu are o astfel de polita, dar cat timp legea nu obliga, nimeni nu va scoate bani din buzunar. `Este utila si binevenita o astfel de lege. In momentul in care va fi aplicabila ne vom conforma si vom actiona ca atare, mai ales ca o astfel de lege certifica in primul rand calitatea lucrarii, pentru ca nici un asigurator nu va plati daca lucrarea nu este calitativa`, a declarat pentru `Replica` purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Stat in Constructii, Radu Damian.
De partea celalta insa, constructorii nu sunt chiar fericiti. Multi dintre reprezentantii agentilor economici cred ca obligativitatea platii unei polite de asigurare va reprezenta doar un ajutor pentru firmele mari, in timp ce micii intreprinzatori sau persoanele fizice autorizate vor iesi de pe piata pentru ca nu vor avea bani suficienti pentru costul asigurarii. Totodata acestia sunt de parere ca o astfel de lege va duce la o majorare consistenta a preturilor materialelor de constructii sau chiar a constructiilor asupra carora au fost efectuate lucrari si deci nimeni nu va putea contracta firma respectiva urmand ca numarul celor care lucreaza `la negru` sa se mareasca.
Constructorii cer un proiect de lege fiabil, care sa fie accesibil tuturor, insa cum lucrurile taraganeaza la nesfarsit, e putin probabil ca o astfel de lege sa fie aplicabila in cel mai scurt timp posibil. Totusi, pana la obligativitatea politie de asigurare nu mai avem de facut decat sa ne rugam ca atunci cand trecem pe langa o cladire nici o piatra sa nu se desprinda, iar cand sufla vantul, acoperisul sa stea la locul lui. In caz contrar, alti bani alta distractie.
Sursa: www.einformatii.ro
In doi ani de cand ALD Automotive a lansat Programul de condus defensiv, utilizatorii flotei sale...
Groupama Asigurari a lansat sistemul de garantare a angajamentelor asociate serviciilor oferite...
Potrivit Institutului National de Statistica (INS), rata somajului in forma ajustata sezonier,...
Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, care va prelua de la 1...
Directorul FMI pentru continentul american, Nicolas Eyzaguirre a demisionat din postul sau,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...