ARDAF isi muta luna viitoare sediul central la Bucuresti, in contextul in care compania infiintata la Cluj-Napoca incearca sa isi diversifice portofoliul si sa recupereze o parte din piata asigurarilor pentru locuinte si a asigurarilor de viata, dupa ce anul trecut a inregistrat pierderi de 35 de milioane de euro. Conducerea considera ca mutarea sediului central al societatii de asigurare Ardaf de la Cluj la Bucuresti, decisa in urma preluarii companiei de catre grupul ceh PPF Investments, va aduce o crestere de 20% a volumului total de prime subscrise.
Directorul general adjunct al companiei de asigurari, Daniel Barabant, spune ca mutarea preconizata pentru inceputul lunii septembrie ar putea ridica ponderea primelor subscrise de catre Ardaf, deoarece Capitala reprezinta principala sursa de crestere de pe piata asigurarilor din Romania.
`Exista companii care realizeaza o treime din valoarea afacerilor pe piata din Bucuresti. La nivelul ARDAF, pe primele sase luni din 2007, Bucurestiul a avut o pondere de doar 8 % din totalul primelor subscrise`, a declarat Barabant.
De cealalta parte, sucursalele ARDAF din Transilvania au avut pe primele sase luni din 2007 o pondere de doar 35% din totalul primelor subscrise de catre companie, ceea ce inseamna 8,23 milioane de euro. La nivelul intregului an 2006, volumul primelor subscrise de catre agentiile din cele 14 judete din Transilvania, in valoare de 20,5 mil. euro, a reprezentat o pondere de 40,65% in totalul primelor subscrise de catre companie in 2006.
Barabant a mai precizat ca unul dintre factorii care au contribuit la pierderile inregistrate de catre compania de asigurari incepand cu 2006 il constituie ponderea ridicata (de circa 80%) pe care o reprezinta asigurarile auto in totalul primelor subscrise de catre companie.
El a spus ca societatea de reasigurari intentioneaza sa scada ponderea pe care o detin acest tip de asigurari. Compania Ardaf a platit in primul semestru despagubiri si daune totale de 22,9 milioane de euro, la afaceri de 24,3 milioane de euro. Spre comparatie, in primul semestru din anul trecut, compania platise daune totale de 18,6 milioane de euro, la subscrieri de 34,2 mil. euro.
`Dorim sa ne situam la nivelul pietei in ceea ce priveste asigurarile auto, insemnand o pondere a acestora, de 60%. Dorim sa crestem volumul primelor subscrise pe alte tipuri de asigurari: locuinte, raspundere civila, asigurari agricole. In prezent, asigurarile de locuinte detin in cadrul companiei o pondere de 6%, dar speram sa ajungem la 10-15%`, a mai adaugat Barabant.
Un articol de: Ovidiu Cornea
Integral in Ziarul Financiar
In doi ani de cand ALD Automotive a lansat Programul de condus defensiv, utilizatorii flotei sale...
Groupama Asigurari a lansat sistemul de garantare a angajamentelor asociate serviciilor oferite...
Potrivit Institutului National de Statistica (INS), rata somajului in forma ajustata sezonier,...
Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, care va prelua de la 1...
Directorul FMI pentru continentul american, Nicolas Eyzaguirre a demisionat din postul sau,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...