UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net in valoare de 24,1 milioane lei echivalentul a 6 milioane euro, in primul trimestru din 2012, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS).
In comparatie cu aceeasi perioada din anul trecut, profitul este cu 26,6% mai mic.
Profitul operational brut a crescut cu 8%, pe fondul avansului cu 7,4% al veniturilor si cu 7% in cazul cheltuielilor operationale. Raportul intre costuri si venituri s-a mentinut la 51%. Nivelul veniturilor a crescut datorita cresterii cotei de piata atat in cazul portofoliului de credite, cat si pe segmentul atragerii de depozite, precum si datorita cresterii castigurilor din operatiunile de trezorerie.
Activele bancii au fost de 22,3 miliarde lei (5,1 miliarde euro) la finalul lui martie 2012, in crestere cu 17,5% fata de 31 martie 2011, dar in scadere cu 2,5% fata de inceputul anului curent. Valoarea creditelor din bilant a urcat cu 22,1% fata de 31 martie 2011, respectiv cu 2% fata de 31 decembrie 2011, pana la 16,2 miliarde lei (18,9 miliarde lei incluzand creditele externalizate). Depozitele clientilor au ajuns la 11,1 miliarde lei, in crestere cu 28% fata de finalul primului trimestru al anului trecut.
"Rezultatele bancii in primele trei luni ale anului au inregistrat o evolutie buna, in ciuda incetinirii activitatii economice in Romania. Un rol hotarator in acest sens l-a avut calitatea portofoliului de clienti existenti si finantarea nevoilor unor noi clienti prin valorificarea pozitiei financiare solide pe care UniCredit o are in calitate de banca locala si de institutie financiara internationala de importanta sistemica. De asemenea, a crescut accentul pus pe creditarea in lei si speram ca aceasta tendinta de normalizare a pietei bancare va continua", a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.
Rata solvabilitatii s-a plasat la 11,1% la finalul lunii martie 2012, la o diferenta confortabila peste nivelul reglementat. Cheltuielile cu provizioanele au urcat cu 21,5% fata de primele 3 luni din 2011, dar s-au mentinut la acelasi nivel comparativ cu ultimele doua trimestre ale anului trecut. Calitatea activelor bancii este stabila, in ciuda deteriorarii perspectivelor economice europene si locale incepand cu jumatatea anului trecut. In primul trimestru din 2012, costul anualizat al riscului a fost de 2,28%.
"Vom continua sa finantam economia romaneasca intr-un ritm prudent, dar superior celui al pietei bancare, in concordanta cu nivelul cererii de credite. In acelasi timp, ne vom concentra pe imbunatatirea calitatii indicatorilor de risc. Vizam, de asemenea, o crestere stabila a depozitelor clientilor si o pozitie confortabilÄ a lichiditatii. Oportunitatile pentru cresterea veniturilor vor fi limitate si in acest an, din cauza volatilitatii pietelor si redresarii lente a economiei, insa vom continua sa identificam solutii optime de finantare si gestionare a banilor pentru clientii nostri", a completat Rasvan Radu.
Militarii din Fortele Aeriene ale Romaniei vor beneficia in urmatoarele 15 luni de asigurari emise...
Odata cu adoptarea Noului Cod Fiscal, companiile au la indemana si asigurarile voluntare de...
Piata de asigurarilor private de sanatate ar putea creste cu 20-25 la suta anual si va ajunge la...
"De cel putin trei saptamani discutam in comisie Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala. Am...
Adeverinta de venit, certificatul de atestare fiscala sau decizia privind contributiile anticipate...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...