Noua Lege a Sanatatii prevede cateva schimbari in sistemul de functionare al asigurarilor facultative de sanatate si organizarea sistemului sanitar.
Aceasta prin proiectul sau, incurajeaza incheierea de asigurari de sanatate facultative in detrimentul abonamentelor medicale, deoarece acestea prevad deductibilitatea fiscala si pentru astfel de polite.
Pana in momentul de fata doar abonamentele fiscale beneficiau de o astfel de prevedere, aspect care incurajeaza companiile sa incheie pentru angajati exclusiv astfel de abonamente medicale, scrie ziare.com.
Iata cateva beneficii ale asigurarilor de sanatate facultative:
- numarul de riscuri acoperite este mai mare in comparatie cu un abonament medical;
- prin polita facultativa asiguratul poate sa-si aleaga singur clinica la care doreste sa fie tratat, avand posibilitatea si acoperirii prin asigurare a interventiilor chirugicale;
- pretul la asigurarile de sanatate faculative sunt calculate in dependenta de caracteristicile asiguratului si de situatia sa de sanatate, varsta etc.
Privind organizarea si functionarea sistemului sanitar, Ministrul Sanatatii Vasile Cepoi a declarat ca medici din tari terte UE, beneficiari ai statutului de rezident permanent in Romania sau medici beneficiari ai statutului de rezident pe termen lung acordat de catre unul dintre statele UE vor avea dreptul de a profesa in Romania.
"Am avut solicitari ale medicilor din SUA, Israel, Canada de a profesa in sistemul sanitar romanesc, dar legislatia actuala nu ne permite angajarea acestora. Suntem constienti ca nu putem stopa libera circulatie a personalului medical, fenomen care se inregistreaza la nivel global si degeaba deblocam posturi in sistem daca nu are cine sa le ocupe. Din aceasta cauza incercam flexibilizarea legislatiei si cautam solutii pentru diminuarea deficitului de personal. Consideram ca aceasta masura, impreuna cu cea in care lasam spitalelor posibilitatea de autoguvernare si retribuire a cadrelor medicale in functie de competenta pot duce la diminuarea acestui fenomen", a declarat acesta.
Proiectul de lege, aflat in dezbatere publica, prevede faptul ca se vor stabili criterii clare de acceptare a profesionistilor. Acestea vor fi elaborate in colaborare cu reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania, prin legislatie secundara.
Militarii din Fortele Aeriene ale Romaniei vor beneficia in urmatoarele 15 luni de asigurari emise...
Odata cu adoptarea Noului Cod Fiscal, companiile au la indemana si asigurarile voluntare de...
Piata de asigurarilor private de sanatate ar putea creste cu 20-25 la suta anual si va ajunge la...
"De cel putin trei saptamani discutam in comisie Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala. Am...
Adeverinta de venit, certificatul de atestare fiscala sau decizia privind contributiile anticipate...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...