Un procent de 4 % dintre romani au, in prezent, o asigurare medicala privata, in timp ce, in tarile din Europa de Vest, cheltuielile destinate asigurarilor de sanatate private reprezinta 35 % din economiile populatiei, potrivit unui studiu Aviva.
Conform statisticilor, primele brute subscrise anual pe cap de locuitor in
In 2005, densitatea medie a asigurarilor in tarile Europei Centrale si de Est era de 110 euro pe cap de locuitor, in timp ce, in tarile occidentale, densitatea medie se situa la aproape 2.000 de euro pe cap de locuitor.
La nivel mondial, cele mai avansate tari din acest punct de vedere sunt Japonia (grad de penetrare de 10,5 % si densitate a asigurarilor de aproximativ 3.000 euro pe cap de locuitor) si Statele Unite ale Americii (cu o pondere a primelor brute subscrise din activitatea de asigurari de noua % din PIB si o valoare medie a primelor subscrise pe cap locuitor de peste 2.900 euro).
Specialistii din piata de profil estimeaza ca piata asigurarilor va creste cu cel putin 30 % in 2007, iar volumul de prime brute subscrise a putea depasi doua miliarde euro.
Conform studiului cauzele pentru care asigurarile private sunt inca la inceput in
Un studiu al Roland Berger, dat publicitatii in vara anului 2006, arata ca piata asigurarilor de sanatate este estimata sa atinga, in urmatorii 5 ani, un volum de cel putin 50 milioane euro.
CSSPP a intocmit calendarul de implementare a sistemului de pensii obligatorii administrate privat
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private /CSSPP/ a intocmit calendarul de implementare a sistemului de pensii obligatorii administrate privat, care prevede in prima etapa elaborarea normelor de aplicare a Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, modificata si completata, informeaza CSSPP.
Comisia estimeaza ca, la inceputul lunii aprilie 2007, sa inceapa procesul de autorizare si avizare a entitatilor care vor sa activeze pe aceasta piata, din luna august 2007 participantii sa poata alege fondul de pensii la care doresc sa adere, iar din luna ianuarie a anului 2008 sa inceapa colectarea contributiilor la fondurile de pensii administrate privat.
CSSPP a aprobat marti, 27 februarie, primele doua norme elaborate in aplicarea Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, modificata si completata prin legea nr.23/2007 - norma privind autorizarea administratorilor in sistemul pensiilor administrate privat si norma privind taxele de autorizare, avizare si functionare in sistemul pensiilor administrate privat.
Cele doua norme au fost supuse dezbaterii publice, au fost analizate de organizatiile profesionale interesate, precum si de partenerii de dialog social. Aceste acte normative vor fi transmise spre publicare in Monitorul Oficial al Romaniei.
Sursa: Bloombiz.ro
Militarii din Fortele Aeriene ale Romaniei vor beneficia in urmatoarele 15 luni de asigurari emise...
Odata cu adoptarea Noului Cod Fiscal, companiile au la indemana si asigurarile voluntare de...
Piata de asigurarilor private de sanatate ar putea creste cu 20-25 la suta anual si va ajunge la...
"De cel putin trei saptamani discutam in comisie Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala. Am...
Adeverinta de venit, certificatul de atestare fiscala sau decizia privind contributiile anticipate...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...