Banca Transilvania a lansata astazi al 8-lea produs destinat IMM. `Proprietati imobiliare pe firma. Credit fara avans` este destinat micilor intreprinzatori care vor sa faca o investitie imobiliara. Finantarile sunt disponibile in lei si euro, pe perioade de pana la 15 ani, iar suma maxima imprumutata poate ajunge la maxim 200.000 euro.
`Proprietati imobiliare pe firma. Credit fara avans` este un produs destinat achizitionarii de proprietati imobiliare. Acestea pot fi locuinte de serviciu, sedii de firma sau de birouri, inclusive cabinete medicale, notariale, spatii comerciale sau terenuri intravilane.
Produsul se adreseaza atat companiilor, cat si persoanelor fizice autorizate. Valoarea maxima a creditului este de 200.000 euro sau echivalent in lei, iar perioada de rambursare este de maximum 15 ani. Reprezentantii bancii afirma ca produsul face parte din familia creditelor rapide, astfel incat solicitantii acestui tip de credit primesc raspunsul in numai cateva ore.
Dobanda creditului este variabila, fiind in acest moment de 11,5% pe an la lei, respectiv 10,5% pentru imprumuturile acordate in euro. La dobanda se adauga mai multe comisioane. In primul an, nivelul acestora este de 0,5% pe luna, aplicat la soldul creditului. Din al doilea an, exista doar un comision de 1%, denumit comision de revizuire, perceput semestrial.
In plus, pentru creditele fara avans sau la care avansul este de pana la 15% din valoarea imprumutului, se mai aplica un comision de acordare de 2%. In cazul in care avansul este cuprins intre 15% si 30%, comisionul de acordare scade la doar 1%. Iar in cazul in care avansul este mai mare de 30%, banca nu mai percepe acest comision. Rambursarea anticipata a imprumutului este permisa oricand, fara penalizari.
`Conform calculelor noastre, un IMM mediu, care are o cifra de afaceri de aproximativ 700.000 lei, se califica pentru un credit de 100.000 euro sau echivalent in lei. Asta pentru ca rata maxima anuala nu poate depasi suma dintre profitul din exploatare si cheltuielile cu amortizarea. Mai mult, solicitantii trebuie sa tina cont de faptul ca din aceasta suma se scad ratele de plata la alte credite de investitii pe termen mediu si lung` a afirmat pentru Conso.ro Daniel Szekely, manager Divizie IMM la Banca Transilvania.
Cei care vor sa obtina un asemenea credit trebuie sa indeplineasca si anumite conditii de eligibilitate. Astfel, firma trebuie sa inregistreze profit din exploatare, iar evolutia cifrei de afaceri sa fie pozitiva, conform ultimului bilant contabil.
De asemenea, imprumutatul nu trebuie sa fi fost inregistrat la Centrala Incidentelor de Plati cu mai mult de 3 incidente majore in ultimele 6 luni si sa nu fie in interdictia de a emite cecuri bancare. In plus, daca detine credite contractate in ultimele 12 luni, imprumutatul trebuie sa figureze in Centrala Riscurilor Bancare cu serviciul datoriei in categoria A.
Sursa: www.conso.ro
Militarii din Fortele Aeriene ale Romaniei vor beneficia in urmatoarele 15 luni de asigurari emise...
Odata cu adoptarea Noului Cod Fiscal, companiile au la indemana si asigurarile voluntare de...
Piata de asigurarilor private de sanatate ar putea creste cu 20-25 la suta anual si va ajunge la...
"De cel putin trei saptamani discutam in comisie Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala. Am...
Adeverinta de venit, certificatul de atestare fiscala sau decizia privind contributiile anticipate...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...