Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR) si Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR) recomanda asigurarea medicala privata alaturi de Cardul European de Asigurari sociale de sanatate, ca documente indispensabile calatoriilor in strainatate.
Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, cetatenii romani care calatoresc in strainatate pe perioade scurte de timp vor putea beneficia de asistenta medicala in cazul unor evenimente neprevazute, prin intermediul Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS). Cardul permite accesul la tratamentele medicale de urgenta, efectuate conform standardelor din sistemul public de sanatate al fiecarei tari membre a Uniunii la care se adauga Elvetia. In acelasi timp insa, pentru o acoperire completa, care cuprinde si accesul la serviciile clinicilor si spitalelor private din aceste tari (majoritare in comparatie cu sistemul public) se recomanda incheierea unei asigurari medicale de calatorii in strainatate.
Asigurarile medicale de calatorie in regim privat mai confera asiguratilor si alte avantaje, printre care:
-Decontarea cheltuielilor se face direct, intre compania de asigurari care a incheiat polita si corespondentul acesteia din strainatate, fara sa mai fie nevoie ca asiguratul sa achite costul prestatiilor medicale.
-Includerea in asigurare si a riscurilor ce nu pot fi acoperite prin Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate cum ar fi: cheltuieli medicale cat si cheltuieli de spitalizare atat in regim public cat si privat; cheltuieli de repatriere medicala (cu sau fara insotitor), cu ambulanta terestra sau aeriana dupa cum o impune situatia medicala; cheltuielile cu repatrierea in caz de deces.
-Decontarea cheltuielilor realizate cu medicamentele, ca urmare a unui eveniment medical (la recomandarea unui medic).
-Valabilitatea in toate tarile lumii, nu doar in statele membre ale Uniunii Europene si Elvetia.
-Societatea de asigurare se obliga prin contractul incheiat sa asiste pe asigurat in strainatate, 24 de ore din 24, tinand legatura permanent cu acesta in momentele de dificultate.
In consecinta, pentru eliminarea tuturor efectelor care pot aparea ca urmare a unui eveniment neprevazut, UNSAR si UNSICAR, recomanda cetatenilor romani care vor calatori in strainatate dupa 1 ianuarie 2007 incheierea unei asigurari medicale private alaturi de achizitia Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate.
Sursa: www.banknews.ro
Militarii din Fortele Aeriene ale Romaniei vor beneficia in urmatoarele 15 luni de asigurari emise...
Odata cu adoptarea Noului Cod Fiscal, companiile au la indemana si asigurarile voluntare de...
Piata de asigurarilor private de sanatate ar putea creste cu 20-25 la suta anual si va ajunge la...
"De cel putin trei saptamani discutam in comisie Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala. Am...
Adeverinta de venit, certificatul de atestare fiscala sau decizia privind contributiile anticipate...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...