Dupa Porsche Bank, RCI vrea sa introduca francii elvetieni ca moneda de creditare pentru achizitia de automobile.
Creditele acordate pentru cumpararea de autovehicule in euro sint acum supuse presiunii venite din partea monedei elvetiene. Porsche Bank a lansat, la inceputul acestei luni, un nou produs financiar destinat creditarii auto. Creditul este destinat atit persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate sau liber-profesionistilor, cit si celor juridice. Creditele sint acordate pentru finantarea achizitiei modelelor produse de marcile Volkswagen, Audi, Skoda, Seat si Porsche.
Creditul poate fi derulat pe o perioada cuprinsa intre sase luni si sase ani. Dobinda este variabila si atinge 6,95%. Dobinda anuala efectiva incepe de la 8,36% si este calculata pentru un avans de 25% si o perioada de 72 de luni. Cei care vor sa recurga la acest tip de credit vor plati o taxa unica de administrare, care reprezinta 3% din valoarea creditului si se achita o data cu plata avansului.
`Ca urmare a unei consultari in ceea ce priveste varianta optima de creditare, impreuna cu dealerul, clientul poate opta pentru acest credit auto in moneda elvetiana. Intocmirea dosarului de creditare va fi realizata de catre dealer impreuna cu Porsche Bank, valoarea creditata fiind cuprinsa intre 3.000 si 75.000 de euro, echivalent in franci elvetieni`, spun oficialii Porsche Bank.
Pentru a intra in posesia autoturismului este necesara plata unui avans de minimum 25% din valoarea acestuia. Rambursarea creditului se va realiza in rate lunare egale, actualizate la fiecare trei luni. Pentru rambursarile anticipate se percepe un comision de 2,5% din partea platita in avans. Rambursarile anticipate nu sint insa permise mai devreme de sase luni de la contractarea creditului. Asigurarea CASCO obligatorie poate fi inclusa in suma creditata.
Garantiile necesare pentru acordarea creditului sint: garantia reala mobiliara asupra obiectului in credit, asigurarea CASCO a autovehiculului cesionata in favoarea bancii, iar cartea de identitate a autovehiculului in original este pastrata la banca.
Diferenta fata de euro
Explicatia pentru dobinda de 6,95% pentru creditul in franci elvetieni si cea de 9% pentru cel in euro are la baza finantarea mai ieftina pe care o obtin bancile pentru moneda elvetiana. In plus, nivelul dobinzilor la care se imprumuta bancile este mai mic decit in cazul euro. Pe piata monetara internationala, dobinda LIBOR la trei luni pentru franci elvetieni este de 1,28%, in timp ce acelasi indicator are o valoare de 2,7% pentru moneda unica europeana.
Tocmai din acest motiv, Gerard Pesson, directorul general al Renault Credit International, a anuntat saptamina trecuta ca se gindeste la introducerea acestui tip de credit.
Atentie insa, pentru ca moneda de creditare in franci elvetieni poate conduce la anumite pierderi pentru clienti, avind in vedere fluctuatiile cursului de schimb si faptul ca majoritatea preturilor sint exprimate in euro. Desi sint considerate o noutate pe piata bancara romaneasca, creditele in franci elvetieni sint larg raspindite in tari central-europene precum Ungaria, Polonia sau Slovenia. Volumul acestor credite depaseste in Europa Centrala chiar pe cel al imprumuturilor in moneda nationala sau euro.
Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, creditele in valuta au crescut in luna martie din 2006 cu 3,8%, dupa ce au suferit o scadere de 2,4% in februarie si 1,6% in ianuarie.
Sursa: Cotidianul
Reparatiile masinilor acoperite de polite RCA si CASCO efectuate de service-urile auto in...
Porsche Finance Group (PFG) aniverseaza 15 ani de activitate in Romania. Cu aceasta ocazie, PFG a...
Incepand cu luna noiembrie, clientii UNIQA Asigurari pot plati sumele aferente politelor de...
Gothaer Asigurari Reasigurari a lansat prima platforma din Romania care permite clientilor sai sa...
LeasePlan Romania a lansat in luna decembrie platforma de responsabilitate sociala "Sigur la drum",...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...