Ultimele doua luni au fost marcate de schimbari semnificative in structurile de conducere ale Carpatica Asig, atat la nivelul conducerii executive, cat si non-executive.
Astfel, din luna mai, presedintia Consiliului de Administratie al Carpatica Asig este asigurata de catre Adela Abrudan, care a ocupat anterior functia de Director al Departamentului Juridic al companiei, iar incepand cu luna iunie, conducerea executiva a Carpatica Asig a fost preluata de Marian Mirzac, noul director general al companiei si de catre Cosmin Angheluta, care asigura funcĹŁia de Director General Adjunct al societÄĹŁii, responsabil cu partea de vânzÄri.
Obiectivele noului Presedinte al Consiliului de Administratie, Adela Abrudan, vizeaza asigurarea continuitatii derularii in conditii optime a proiectelor cheie legate de redefinirea strategiei de business a companiei, axata in principal pe cresterea business-ului generat de produsele non-auto.
Pentru atingerea acestui obiectiv de consolidare a activitatii, se urmareste atragerea in companie a unor specialisti care sa aduca know-how si experienta, politica de resurse umane ale carei prime rezultate s-au concretizat in luna iunie: numirea unei noi echipe de management.
Strategia manageriala tinteste imbunatatirea pozitiei pe piata asigurarilor si cresterea pe segmente profitabile, in conditiile urmaririi cu perseverenta a obiectivelor permanente: optimizarea procesului de solutionare a daunelor, cresterea bazei de clienti, profitabilitatea.
Principalul obiectiv al planului de dezvoltare al Carpatica Asig in 2012, asumat de noua echipa de management, prevede cresterea cu 40% a volumului de prime brute subscrise, comparativ cu anul 2011. Directiile strategice implicite atingerii obiectivelor de business se bazeaza pe extinderea portofoliului prin lansarea de noi produse, flexibile Ĺi adaptate actualului context economic Ĺi nevoilor clientilor, dezvoltarea relatiilor de colaborare cu brokerii de asigurari, principalii parteneri in vanzare si o comunicare transparenta, prompta si eficienta cu clientii, pentru cresterea gradului de multumire al acestora in relatia cu Carpatica Asig.
Pentru atingerea acestor obiective, o atentie deosebita va fi acordata schimbarilor la nivelul abordarii proceselor de daune, in directia imbunatatirii procedurilor de instrumentare a daunelor, astfel incat clientii sa poata beneficia de plata rapida a despagubirilor aferente politelor incheiate.
"Proiectele pe care le vom dezvolta si implementa au la baza o viziune de business centrata pe client. Astfel, vom urmari o permanenta optimizare a calitatii serviciilor oferite, atat prin produsele noi pe care le vom lansa, cat si prin serviciile de solutionare a daunelor, unde vom incerca sa facem cat mai putin neplacuta experienta oricum suparatoare a unui accident. In misiunea asumata, ne bazam pe partenerii nostri, brokerii de asigurari, al caror profesionalism joaca un rol important in cresterea pietei asigurarilor, dar si pe implicarea si experienta angajatilor, care ne vor ajuta sa devenim lideri in ceea ce priveĹte valoarea pe care o oferim clienĹŁilor", a declarat Marian Mirzac, noul director general al Carpatica Asig.
Carpatica Asig a fost infiintata in anul 1996, cu capital integral privat, sub denumirea de ASA Asigurari Atlassib, in cadrul holdingului Atlassib. In septembrie 2004 compania si-a schimbat denumirea in Carpatica Asig- parte a Grupului Financiar Carpatica, raspunzand astfel cerintelor pietii privind serviciile financiare integrate. Compania are peste 90 de unitati in intreaga tara, colaborand cu peste 5000 de intermediari si practica asigurari generale (non-viata).
Controversele continua dupa anuntarea datelor obtinute in urma testului de stres derulat de...
ING Life este singura companie de asigurari din Romania - din cele 13 supuse unor teste de stres de...
Asigurarea a locuintelor impotriva cutremurelor, a alunecarilor de teren sau a inundatiilor devine...
Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut un plafon suplimentar in cadrul programului Prima Casa in...
Autoritatea de Supraveghere Financiara a adoptat normele privind Pool-ul de Asigurare Impotriva...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...