Proprietarii sunt obligati sa isi asigure locuintele impotriva calamitatilor naturale pana pe 15 iulie 2011, iar abia dupa aceasta data pot fi amendati pentru nerespectarea legii.
Potrivit prevederilor art. 35 din Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, toti proprietarii de imobile sunt obligati sa incheie polita de asigurare a locuintei.
Cu toate acestea, din pacate, mai sunt inca multi romani, proprietari de imobile, care nu au inteles cat de importanta este asigurarea locuintei pentru ei si familiile acestora. Aceasta rezulta si din numarul mic, de numai 10% al asigurarilor incheiate.
Intre timp, mai multe informatii strecurate in presa anunta ca proprietarii care nu si-au asigurat locuintele pana la data de 15 ianuarie 2011 pot fi amendati.
Sub acest impuls, unii primari, mai zelosi de fel, au si inceput sa imparta amenzi, in stanga si in dreapta, fara a avea un temei legal.
Conform prevederilorart. 35 din Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, referitoare la obligativitatea incheierii asigurarilor de locuinte de catre proprietarii acestora, ar trebui sa se incheie in termen de un an de la inceperea emiterii politelor.
Avand in vedere faptul ca politele de asigurare a locuintelor au inceput sa fie emise de catre Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID) in 15 iulie 2010, termenul-limita de incheiere a acestora, conform articolului mentionat anterior, este 15 iulie 2011.
Numai dupa aceasta data, primarii vor putea aplica amenzi proprietarilor de imobile care nu au incheiat polita de asigurare a locuintelor, dupa cum au precizat zilele trecute si reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor.
"Conform prevederilor Legii 248/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, normele de aplicare ale Legii nr. 260/2008 au fost intocmite de Ministerul Administratiei si Internelor si inaintate spre avizareComisiei de Supraveghere a Asigurarilor", se arata in comunicatul ministerului de resort.
Sursa: Ziare.com
Controversele continua dupa anuntarea datelor obtinute in urma testului de stres derulat de...
ING Life este singura companie de asigurari din Romania - din cele 13 supuse unor teste de stres de...
Asigurarea a locuintelor impotriva cutremurelor, a alunecarilor de teren sau a inundatiilor devine...
Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut un plafon suplimentar in cadrul programului Prima Casa in...
Autoritatea de Supraveghere Financiara a adoptat normele privind Pool-ul de Asigurare Impotriva...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...