Banca Comerciala Romana acorda credite in lei in cadrul Programului Prima Casa, la o dobanda de ROBOR la 3 luni plus o marja de 2,30% pe an in cazul clientilor care isi incaseaza sau isi vor incasa salariul intr-un cont BCR.
Clientii care nu isi incaseaza salariul intr-un cont BCR, beneficiaza de o marja a dobanzii de 2,5%.
BCR a primit in cadrul acestui Program o suma suplimentara in valoare de 45 milioane euro pe care o va acorda sub forma de credite in lei.
BCR a acordat, pana in prezent, circa 30.000 de credite in cadrul Programului Prima Casa, in valoare de aproximativ 1,2 miliarde euro.
Pe perioada derularii Programului, creditul Prima Casa si-a pastrat atractivitatea in special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scazut si conditii avantajoase de costuri.
Criterii de eligibilitate PC
Poate beneficia de credit Prima Casa orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nici o locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 mp.
Clientii trebuie sa dispuna de un avans de minim 5%. Banca accepta pana la 3 coplatitori. Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipata este zero.
Astfel, pentru un credit de 160.000 lei, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment (variaza in functie de ROBOR) este de aproximativ 1.189 lei.
Creditul este garantat partial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garantia emisa de FNGCIMM, in numele si in contul statului, avand valoare determinata, initial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finantarii garantate.
In cazul in care clientul solicita din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plati un comision unic de analiza a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de constructie, dar nu mai mult de 18 luni.
Controversele continua dupa anuntarea datelor obtinute in urma testului de stres derulat de...
ING Life este singura companie de asigurari din Romania - din cele 13 supuse unor teste de stres de...
Asigurarea a locuintelor impotriva cutremurelor, a alunecarilor de teren sau a inundatiilor devine...
Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut un plafon suplimentar in cadrul programului Prima Casa in...
Autoritatea de Supraveghere Financiara a adoptat normele privind Pool-ul de Asigurare Impotriva...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...