Visa Europe investeste in noi tehnologii de plata cu cardul


Data: 13.04.2011

Numerarul pierde teren in fata platii cumparaturilor cu cardul la comercianti, dar si in mediul online. Mai mult, facturile de telefonie mobila sau facturile la utilitati pot fi platite cu cardul la bancomate, iar taxele, impozitele si amenzile se pot achita online. In continuare, companiile investesc in tehnologii inovatoare de plata precum contactless si plata prin intermediul telefonului mobil.

Astfel, Visa Europe planuieste sa investeasca anual 100 milioane euro in vederea realizarii convergentei platilor prin card, a platilor prin intermediul telefoanelor mobile si a comertului electronic.

Visa va investi anual 100 milioane euro, primele rezultate constand in lansarea comerciala a platilor mobile inainte de finele anului 2011, urmata de o lansare majora in domeniul comertului electronic care va deveni cea mai sigura si convenabila modalitate de plata, potrivit reprezentantilor companiei.

Plata cu ajutorul telefonului mobil este posibila prin implementarea in telefon a unui cip conectat la cardul de credit.

Potrivit raportului prezentat la Barcelona, tranzactiile procesate de Visa Europe in primul trimestru din 2011 au crescut cu 22,6% fata de anul precedent, cu o crestere de baza de 10,6%, continuand tendinta de crestere raportata de companie in ianuarie pentru anul financiar 2010, cand a anuntat si cheltuieli pentru tehnologii de plata in valoare de 1 miliard de euro de la infiintarea Visa Europe in 2004.

Investitia in valoare de 1 miliard de euro a finantat construirea infrastructurii Visa Europe de procesare a tranzactiilor, lansarea in Europa a cardurilor cu cip, dezvoltarea platilor contactless, prin intermediul telefoanelor mobile si electronice, si implementarea unui management al riscului mai sofisticat.

In Europa, sunt 427 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului incheiat in decembrie 2010, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar in valoare de 1,6 mii de miliarde euro. 12,5% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa si peste 70% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri Visa de debit.

Visa Europe este detinuta si operata de catre peste 4.600 de banci europene membre. Bancile din Romania, membre Visa Europe, au constituit Visa Forum, ce reuneste in prezent 22 de banci care concentreaza aproximativ 90% din operatunile Visa in Romania.

In 2010, posesorii de carduri emise de membrii Visa Europe au cheltuit 963 miliarde euro. Targetul organizatiei pentru 2015 este de 2.000 de miliarde euro. Anul trecut, pentru cei 1.397 de membri Visa Europe, a insemnat o crestere neta a portofoliului de carduri (Visa si VPay) de 27,5 milioane carduri, ceea ce inseamna o medie de 75.000 de carduri pe zi. La finele anului 2010 in piata erau valide peste 10 milioane de carduri contaclesss VPay. Pentru 2015, Visa Europe isi propune emiterea a 90 milioane de astfel de carduri.

Sursa: Efin.ro

Articole Asigurare Bunuri »

Romanii fura biciclete albastre

Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...

Leul a inceput saptamana cu dreptul

Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...

Bancile dau credite mai ieftine cu asigurare de viata

Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...

EximBank: IMM-urile raman tinta noastra principala

Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...

Politele Porsche Asigurari pot fi platite prin Direct Debit

Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

BursaAsigurarilor