Pentru a combate contrafacerea cardurilor bancare si pentru a spori gradul de securitate a datelor, Uniunea Europeana intentioneaza sa inlocuiasca intregul portofoliu al cardurilor cu banda magnetica cu unele echipate doar cu cip.
In prima jumatate a anului 2010, politia din Germania a inregistrat aproximativ 2.000 de furturi de date de pe carduri de plastic la ATM-uri, estimand pagubele provocate la 40 milioane de euro, relateaza luni Deutsche Welle.
Prin diferite metode, printre care si camera video ascunsa, infractorii ajung in posesia datelor secrete care le deschid accesul la contul bancar. Un cip face aceasta operatiune mai dificila in comparatie cu banda magnetica, estimeaza expertii.
Astfel, incepand cu 2011, toate ATM-urile din tarile membre ale Uniunii Europene trebuie sa accepte carduri de credit cu cip, deoarece acestea sunt mai greu de contrafacut.
Conform estimarilor unor banci germane, 93 de milioane de carduri din Germania dispun deopotriva de banda magnetica si cip. Insa va fi nevoie de cativa ani pentru retragerea tuturor cardurilor cu banda magnetica din circulatie. Important este ca procesul a inceput deja, estimeaza experti financiari germani.
Astfel, incepand cu luna iulie, supermarketurile si alte centre comerciale din Germania vor accepta doar plata prin intermediul cardului cu cip, iar, din 2012, retragerea de numerar la ATM-urile din Germania se va putea face numai prin intermediul cardurilor cu cip.
Daca in spatiul UE, cardurile cu cip pot fi utilizate chiar si in prezent, in afara comunitatii, cum ar fi in Turcia sau SUA, ATM-urile accepta doar cardurile cu banda magnetica. De aceea, bancile nu se grabesc sa treaca la noul sistem. "Nimeni nu poate spune cu exactitate astazi cand vor disparea cardurile cu banda magentica" - apreciaza Peter Roth, secretarul Uniunii bancilor de economii din Germania.
Dupa cum subliniaza Deutsche Welle, politia germana a raportat ca la originea furtului de date de pe cardurile cu banda magnetica se afla organizatii internationale de crima organizata, compuse preponderent din cetateni romani. "Doi nasi romani ai mafiei" urmeaza sa fie judecati cat de curand in Germania, potrivit postului de radio citat.
Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...
Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...
Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...
Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...
Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...