Transformarea BCR in cea mai eficienta banca din grup este unul dintre obiectivele anuntate vineri de Erste Bank, actionarul majoritar, la o conferinta de prezentare in fata investitorilor, care a avut loc la Bratislava. Potrivit programului de integrare si dezvoltare a bancii pana in 2009, principalele obiective sunt consolidarea pozitiei BCR pe piata romaneasca, cresterea profitabilitatii, adoptarea practicilor grupului Erste si alinierea proceselor la standardele institutiei austriece.
Costurile de integrare a BCR, parte a programului, se ridica la 140 de milioane de euro, cheltuielile de capital la 120 de milioane de euro, iar provizioanele de risc la 116 milioane de euro.
In acest an, BCR a deschis 55 de unitati, urmand sa isi extinda reteaua teritoriala cu inca 54 de unitati in acest an. Numarul agentiilor si sucursalelor va ajunge la circa 670 pana la sfarsitul anului 2009, comparativ cu 473 de unitati in decembrie 2006.
Printre obiectivele stabilite pentru BCR pentru a doua jumatate a acestui an se numara deschiderea unui birou de management al reclamatiilor (Ombudsman).BCR mentine obiectivele financiare anuntate anterior, respectiv o crestere a profitului net de peste 40% in intervalul 2006-2009, reducerea raportului cost/venit la 40% in 2009, fata de 55,3% in 2006 si obtinerea unui nivel al rentabilitatii capitalului de peste 35%. `Am pierdut cota de piata in 2006 si am continuat, usor, si in prima jumatate a acestui an. Perioada de pierdere de cota de piata s-a sfarsit`, a afirmat Andreas Treichl, CEO al Erste Bank si presedintele Consiliului de Supraveghere al BCR. El a adaugat ca banca se afla in proces de restructurare, la fel cum s-a intamplat si cu alte institutii de credit preluate de Erste Bank in alte tari.
`Am intreprins un proces masiv de restructurare, la fel cum s-a intamplat si cu alte banci, cu diferenta ca (in Romania - n.r.) nu am preluat o banca cu pierderi, ci una cu o profitabilitate buna`, a spus Treichl. La finele anului trecut, BCR avea o cota de piata de 26,2%, iar presedintele executiv al bancii, Nicolae Danila, a afirmat anterior ca institutia de credit tinteste pentru acest an o cota de piata de minim 26%.
In privinta mediului macroeconomic in care urmeaza sa evolueze BCR, Andreas Treichl crede ca leul ar putea continua sa se deprecieze in acest an, insa tendinta pentru urmatorii ani este de apreciere. `Leul se poate deprecia in continuare in 2007, insa pentru urmatorii ani credem ca se va aprecia fata de euro si dolar`, a afirmat Treichl. De asemenea, el spune ca rezervele minime obligatorii impuse de Banca BNR ar putea ramane neschimbate in acest an, existand sanse pentru modificarea acestora in 2008 si 2009. `In Romania exista unele dintre cele mai mari rezerve minime obligatorii din Europa. Nu credem ca se va schimba in 2007. Pot exista sanse sa se schimbe in 2008 si 2009.`
Un articol de: Oana Dinu
Integral in Ziarul Financiar
Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...
Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...
Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...
Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...
Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...