Informatiile de risc furnizate de Biroul de Credit SA stau, in prezent, la baza deciziei de acordare a unui produs tip credit pentru persoane fizice de catre 22 de banci, a caror cota de piata pe acest segment este de aproximativ 96%, sase societati de credit de consum, o societate de leasing si o societate de asigurari.
Dintre acestia, in 2006 au fost integrati in sistem un numar de sapte participanti. Extinderea participarii in sistem reprezinta in continuare un obiectiv important al Biroului de Credit, astfel incat informatia furnizata sa aiba un grad cat mai ridicat de consistenta si o contributie cat mai relevanta la desfasurarea in siguranta a activitatii de creditare.
In cadrul fazei a doua de dezvoltare a Biroului de Credit participa sapte banci, doua societati de credit de consum si o societate de leasing, care transmit / primesc informatii de natura pozitiva, specifice acestei faze.
In decembrie 2006 a intrat in vigoare Protocolul privind schimbul de informatii dintre BNR si Biroul de Credit, al carui efect va fi eliminarea suprapunerii existente in prezent intre datele gestionate de Biroul de Credit si respectiv de Centrala Riscurilor Bancare.
La 31 decembrie 2006, sistemul informatic al Biroului de Credit inregistra un numar de 278.500 de debitori-persoane fizice cu obligatii restante curente (crestere de 48% fata de 31 decembrie 2005).
Valoarea sumelor restante curente inregistrate la aceeasi data in Sistemul Biroului de Credit era de aproximativ 419 milioane de lei, in crestere cu 144% fata de 31 decembrie 2005. Peste 50 % din aceasta crestere (124 milioane de lei) reprezinta valoarea sumelor restante curente transmise de catre participantii integrati in cursul anului 2006. In aceasta perioada, Biroul de Credit a eliberat un numar de aproximativ 5.300.000 de Rapoarte de Credit, in crestere cu 67 % fata de anul 2005.
In luna decembrie 2006, baza de date gestionata de societate a eliberat aproximativ 400.000 de solicitari. Pentru prima data de la inceputul functionarii Sistemului Biroului de Credit, numarul Rapoartelor de Credit eliberate in luna decembrie, considerata a fi o luna de varf pentru creditarea persoanelor fizice, este inferior celui inregistrat in noiembrie sau octombrie.
Sursa: www.curentul.ro
Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...
Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...
Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...
Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...
Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...