Proiectul de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor va ajunge pe masa Guvernului in maximum 30 de zile.
`Autoritatile au modificat proiectul legislativ privind asigurarea obligatorie a locuintelor, eliminand prevederea privind constituirea unei societati de reasigurare la capitalul careia sa participe firmele de profil`, a declarat, ieri, Paul Victor Dobre, secretar de stat la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).
Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor prevedea, in forma sa initiala, ca firmele de asigurare sa participe la constituirea Companiei de Reasigurare Impotriva Dezastrelor (CRID). `Se va crea un pool de asigurare.
Toti asiguratorii vor subscrie riscurile de cutremur, inundatie si alunecari de teren in numele gestiunii comune (pool), care se va ocupa de plasarea acestora in reasigurare pe pietele internationale. Fondul de Garantare a Asiguratilor nu va participa la infiintarea acestui pool`, sustine oficialul din MAI.
In completare, Radu Mircea Popescu, consilierul ministrului Administratiei si Internelor, a spus ca limita maxima a creditului pe care Guvernul il va contracta a fost stabilita la 300 de milioane de euro pentru capitalizarea pool-ului si plata primelor de asigurare in primul an. `Imprumutul ar putea fi contractat pe 15 ani, cu o perioada de gratie de cinci ani.
Daca nu vor exista dezastre majore, creditul ar putea fi rambursat anticipat. Conform unor discutii cu reprezentantii Guvernului, fondurile ar putea fi atrase de la un consortiu de banci din Romania`, a spus Popescu.
Directorul general al BCR Asigurari, Romeo Jantea, crede ca noua initiativa legislativa va fi functionala. `Schema asigurarilor obligatorii, pool-ul si societatile de asigurari trebuie sa inregistreze rezultate pozitive.
O solutie pentru persoanele care au incheiat asigurari facultative pentru locuinte ar fi aceea a prezentarii dovezii acestei polite, fara sa mai fie nevoiti sa mai incheie o asigurare obligatorie`, a mai declarat Jantea.
O alta noutate in proiectul legislativ privind asigurarea obligatorie a locuintelor este ca beneficiarii de ajutor social nu vor fi obligati sa achite primele de asigurare. `Statul va suporta primele de asigurare pentru familiile care traiesc din ajutor social.
In cazul apartamentelor de bloc, asigurarea locuintelor va putea fi realizata de catre asociatiile de proprietari`, sustine secretarul de stat din MAI. Potrivit proiectului legislativ privind asigurarea obligatorie a locuintelor, valoarea anuala a primelor de asigurare va fi cuprinsa intre 10 si 20 de euro, in functie de tipul de locuinta.
Sursa: Hotnews
Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...
Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...
Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...
Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...
Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...