Restantele mici nu mai ajung in Biroul de Credit


Data: 22.01.2007

Saptamana Financiara scrie despre restantele inregistrate de Biroul de Credit, subliniind ca `Bancile incep sa nu mai raporteze restantele mici`. Este vorba despre datoriile neachitate mai mici de 10 lei, pe care unele banci nu le mai transmit catre Biroul de Credit.

`O serie de banci de banci si-au reconsiderat in ultima vreme politica de transmitere a informatiilor la Biroul de Credit. Clientii cu datorii neachitate mai mici de 10 lei nu vor mai fi trimisi pe lista neagra`, noteaza Saptamana Financiara. Publicatia scrie ca, in august anul trecut, erau inregistrati cateva sute de clienti cu restante mai mici de 1 leu. Nu poate insa oferi date despre situatia inregistrata la finalul lui 2006, intrucat Biroul a intrat in `silenzio stampa`, adica va comunica cu mass-media numai prin intermediul comunicatelor de presa.

Revenind la modificarea politicii de transmitere a informatiilor, SFin scrie ca, potrivit contractului incheiat cu Biroul de Credit, BRD nu mai transmite de la 29 decembrie restante mai mici de 10 lei. Acelasi lucru se intampla si la HVB Tiriac si UniCredit, dupa cum informeaza Eliza Radu, directorul de produse de retail la HVB Tiriac, in timp ce Volksbank a ales sa nu raporteze restantele mai mici de 1 euro.

De asemenea, adauga publicatia, unele bancile notifica clientul de existenta restantei inainte de a o trimite catre Biroul de Credit, astfel incat acesta sa o poata achita in timp util. Potrivit reprezentantilor BRD, banca anunta telefonic clientul in legatura cu inregistrarea la Biroul de Credit in termen de 10 zile de la producerea restantei. In cazul HVB Tiriac si Volksbank, acest termen este de 15 zile.

`Mii de candidati se lupta sa ajunga operator-ghiseu intr-o banca`, titreaza Adevarul. Banca despre care aminteste in titlu este BRD, care a demarat la inceputul acestui an o campanie de recrutare prin care incearca sa atraga persoane cu studii medii, de pana la 45 de ani, `deschise provocarii si cu abilitati de lucru cu clienti, dornice sa-si schimbe cariera`.

Florin Luca, director de resurse umane de la BRD vorbeste despre succesul acestei campanii. `Inca din primele saptamani ale anului am fost asaltati de cateva mii de CV-uri depuse`, declara acesta in Adevarul. `Totul a pornit de la o constatare simpla: majoritatea, daca nu toate anunturile de post din domeniul bancar mentioneaza ca cerinta obligatorie <studii superioare>. Mai mult sau mai putin explicit, angajatorii vizeaza cu precadere tineri absolventi de facultate. Este ca si cum, daca ai depasit varsta de 27-30 de ani si nu te-ai afirmat ca specialist sa manager, sansa de a-ti construi o cariera este nula`, explica Luca decizia bancii de a se adresa acestei nise.

`Asiguratorii romani nu se sperie de anuntul intrarii 'armadei' celor 25 de europeni`, scrie Ziarul Financiar. De la 1 ianuarie 2007, precizeaza publicatia, companiile de asigurare autorizate in statele membrie UE vor putea vinde direct polite de asigurare in tara noastra, doar printr-o simpla notificare a CSA. ZF face si o scurta prezentare a asiguratorilor care intra pe piata de la noi.

`Sunt foarte multi cei care au stat in expectativa si au asteptat acest moment ca sa intre pe piata. E destul de greu de spus ce impact vor avea acestia asupra pietei, deoarece nu stiu ce vor face pe piata si cu ce linii de asigurari vor veni", apreciaza Tudor Moldovan, director general la Generali. `Daca vin cu produse prezente pe piata, e greu de crezut ca vor avea un impact. Depinde foarte mult de produs, de reteaua de distributie, de clienti, de companiile existente pe piata, de portofoliul`, adauga acesta.

La randul sau, directorul general al ASIBAN, Dumitru Ceraceanu apreciaza ca principalul avantaj pe care il au asiguratorii romani este `cunoasterea foarte buna a pietei, a legislatiei si a comportamentului clientilor`.

Sursa:
www.bankingnews.ro

Articole Asigurare Bunuri »

Romanii fura biciclete albastre

Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...

Leul a inceput saptamana cu dreptul

Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...

Bancile dau credite mai ieftine cu asigurare de viata

Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...

EximBank: IMM-urile raman tinta noastra principala

Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...

Politele Porsche Asigurari pot fi platite prin Direct Debit

Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

BursaAsigurarilor