In cursa pentru preluarea CEC `nu exista favoriti`, iar statul va accepta tranzactia doar daca pretul va fi suficient de ridicat, a anuntat ministrul finantelor, Sebastian Vladescu. Mentionam ca autoritatile pot opri procesul de privatizare in orice moment considera necesar. `Din momentul unei preselectii, criteriul care a functionat foarte bine si la privatizarea BCR este pretul.
Si, in momentul de fata, am ajuns in faza in care sper ca pretul oferit sa fie suficient de ridicat pentru a considera ca merita sa transferam proprietatea pachetului majoritar al CEC`, a spus Vladescu.
Seful Finantelor a precizat ca nu exista un favorit pentru preluarea CEC, intrucat oricare dintre bancile selectate poate asigura dezvoltarea institutiei.
`In momentul in care s-au calificat, exista o grila pe baza careia bancile au fost acceptate sa depuna oferte. Automat, toti cei care au fost acceptati sa depuna oferte satisfaceau acele cerinte, astfel ca oricare dintre participanti poate sa asigure dezvoltarea CEC in viitor`, a mai spus Sebastian Vladescu.
Banca ungara OTP si National Bank of Greece s-au calificat in etapa finala pentru preluarea CEC, ultima banca de stat din Romania in curs de privatizare. Directorul executiv adjunct al OTP, Laszlo Wolf, a declarat, saptamana trecuta, ca banca din Ungaria nu se asteapta ca autoritatile romane sa vanda CEC la un pret rezonabil. `Nu credem ca putem cumpara CEC la un pret rezonabil`, dar OTP doreste ca achizitia sa fie realizata pentru o suma `realista`, a declarat Wolf. El a precizat ca exista o `diferenta semnificativa` intre oferta OTP si pretul dorit de guvernul roman, dar nu a oferit date concrete. Va fi foarte dificil sa ajungem la un acord asupra pretului. Chiar daca OTP nu doreste sa plateasca pretul solicitat pentru CEC, National Bank of Greece va avea la randul sau dificultati in a plati. Negocierile ar putea fi de durata`, a explicat Wolf.
Statul roman, unicul actionar al CEC, a decis sa vanda 69,9% din actiuni, pachet in care este inclusa si cota de 9,9% care, potrivit legii, revine Fondului Proprietatea. Un pachet de 5% din actiuni va fi vandut salariatilor CEC si pensionarilor cu ultimul loc de munca la institutia de credit. Consultanta pentru privatizarea CEC este asigurata de un consortiu condus de KPMG.
La finele lunii septembrie 2006, CEC avea o cota de piata in functie de active de 4%, in timp ce Banca Romaneasca detinea 2,1% din piata, iar OTP urcase la o cota de 1,3%.
Sursa: www.adevarulonline.ro
Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...
Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...
Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...
Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...
Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...