Ofertele bancilor straine vor facilita accesul la credite, dupa integrare


Data: 20.10.2006

Integrarea europeana va creste competitia pe piata bancara,ceea ce va genera o scadere a dobanzilor si comisioanelor la credite imobiliare,o reducere a perioadei de analiza a solicitarilor de finantare pentru investitii si o extindere a perioadei de acordare a imprumuturilor, sustin specialistii.


`Integrarea in Uniunea Europeana va da tonul unei noi politici a creditarii, pentru ca se va deschide accesul catre bancile straine. Bancile autohtone vor dezvolta mai multe produse pentru investitorii in proiecte imobiliare. Vor scadea dobanzile, comisoanele, institutiile financiare vor da dovada de mai multa flexibilitate, analiza proiectelor pentru care se solicita finantare nu va mai dura atat de mult. In plus, bancile se vor concentra pe investitii mari si mai putin pe proiecte mici`, a aratat joi, in cadrul seminarului cu tema `Surse de finantare in domeniul imobiliar`, consultantul financiar in cadrul companiei de dezvoltari imobiliare South Pacific Group, Elena Ghiucan.

In strainatate bancile ofera dabanzi de 3-4%, a aratat aceasta. In viitor, bancile vor oferi produse de finantare mai lejere, dar vor folosi vechimea si experienta investitorilor ca si criteriu pentru acordarea creditelor pentru investitii, a mai spus oficialul. In acelasi timp, pentru cei care vor dori sa achizitioneze locuinte, creditele vor deveni mai accesibile. si se vor derula pe peroade mai lungi de timp. Ghiucan a amintit norma BNR care va intra in vigoare din data de 22 octombrie, introduce leasingul imobiliar in definitia creditului imobiliar, unifica sumele din comisioane si dobazi in calculul de evaluare a clientilor si impune o limita a angajamentelor de plata lunare la 35% pentru creditele imobiliare.

In prezent, gestionarii proiectelor imobiliare care nu au bani pentru avans in vederea atragerii de finantari, incearca sa vanda viitorul proiect inainte ca acesta sa fie construit, a explicat Ghiucan. Tendinta investitorilor este de a obtine finantare pentru demararea proiectelor prin avansul platit de clienti, astfel incat, pentru derularea acestora, sa poata fi atrase finantari. `Astfel de metode tintesc profituri foarte ridicate`, a mai spus oficialul. Bancile finanteaza cel mult 65% din valoarea terenului si 75% din valoarea constructiei.

South Pacific Group ofera posibilitatea achizitionarii unei noi locuinte folosind ca avans o locuinta mai veche, a mai spus Ghiucan. In viitor, vor scade profiturile investitiilor imobiliare. Vor creste preturile la terenuri, pretul fortei de munca si al matrialelor de constructie, este de parere reprezentantul South Pacific Group. `Ramane de vazut cum va evolua piata asigurarilor, avand in vedere ca, in prezent, acestea sunt obligatorii in cazul contractarii unui credit de locuinta.

Seminarul a avut loc in cadrul editiei de toamna a Targului National Imobiliar, care se desfasoara in intervalul 18-22 octombrie la World Trade Plaza. Evenimentul este organizat de Ad Media, BDOBC, intre parteneri numarandu-se Domus Stil, BCR, South Pacific Group, Banc Post, Mobexpert, Gerard Roofing Systems, Banca Romaneasca si alte companii din domeniul imobiliar, al constructiilor, al serviciilor financiare etc.

Sursa:
www.bloombiz.ro

Articole Asigurare Bunuri »

Romanii fura biciclete albastre

Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...

Leul a inceput saptamana cu dreptul

Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...

Bancile dau credite mai ieftine cu asigurare de viata

Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...

EximBank: IMM-urile raman tinta noastra principala

Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...

Politele Porsche Asigurari pot fi platite prin Direct Debit

Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

BursaAsigurarilor