ING Bank ar putea face o achizitie `de completare` in Romania, conform strategiei la nivel global urmarite de banca-mama de la Amsterdam, insa nu a inceput sa se uite in mod special la vreo banca de pe piata disponibila la vanzare, afirma Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank Romania. `In contextul accentului pe care ING il pune pe dezvoltarea in regiune si in Asia, nu este exclusa posibilitatea de a face o achizitie de completare in Romania, mai ales ca si dispune de lichiditatile necesare, spre deosebire de situatia de acum 3-4 ani. Deocamdata insa avem inca de lucru pe strategia de dezvoltare organica si nu am inceput niciun demers concret`, a declarat pentru ZF Misu Negritoiu. El spune ca se asteapta ca Banca Transilvania si Banca Carpatica sa fie vandute la un moment dat.
`Cred ca ambele ar putea fi tinta unor banci deja prezente pe piata care vor sa-si adauge retea si clienti`, afirma Negritoiu, mentionand ca Banca Transilvania ar putea fi `destul de scumpa` avand in vedere actuala evaluare conform cotatiei bursiere, de circa 1,7 miliarde de euro. Recent, ING a cheltuit circa 2 mld. euro pentru a cumpara o banca in Turcia, cu o cota de piata de 3% si 360 de unitati.
In prezent, ING Bank Romania continua proiectul de extindere a retelei teritoriale pana la 300 de unitati. Negritoiu spune ca au aparut unele intarzieri fata de programul anuntat in prima parte a anului, in principal din motive logistice. El afirma ca pana la sfarsitul anului vor mai fi deschise in Bucuresti doua sucursale dedicate clientilor corporate, astfel incat sa fie acoperit fiecare sector. Banca a incheiat prima jumatate a anului cu o crestere a activelor sub nivelul pietei, explicata de Negritoiu prin faptul ca o serie de tranzactii au fost realizate in afara bilantului sau in operatiuni integrate cu Amsterdamul si astfel au fost inregistrate la banca-mama.
`Ramanem insa in topul celor mai mari zece banci dupa active`, sustine Negritoiu, care considera ca activele totale devin din ce in ce mai putin relevante, volumul creditelor indicand o imagine mai fidela a activitatii unei banci.
Seful ING afirma ca pe segmentul corporate soldul creditelor a crescut cu circa 50% in prima jumatate a anului, in timp ce creditele de retail s-au dublat.
In schimb, banca a inregistrat scaderi pe segmentul operatiunilor de trezorerie si al depozitelor atrase de la clienti corporate.
Pentru a intari divizia de trezorerie, Florin Catu, fostul economist-sef al ING Bank, a fost numit in functia de director de vanzari si director adjunct al Departamentului de trezorerie. Seful acestui departament este polonezul Bohdan Stepkowsky.
`Trezoreria si pietele financiare reprezinta cel mai ambitios sector pentru noi in acest moment. Aducem un plus de profesionalism si continuam cu reasezarea echipei. Sper ca numirea lui Florin Catu sa aiba impact in cresterea profiturilor`, afirma Negritoiu. Catu lucreaza pentru ING de la inceputul lui 2006, conducerea departamentului de cercetare fiind preluata acum de Ciprian Dascalu, numit economist senior.
Un articol de: Razvan Voican
Integral in Ziarul Financiar
Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...
Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...
Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...
Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...
Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...