Cinci suspecti au fost identificati in cazul devalizarii conturilor a zeci de clienti ai CreditEuropeBank Brasov, politia fiind sesizata chiar de catre conducerea bancii.
"In data de 5 august s-a primit la IPJ Brasov o sesizare de la o banca cu sediul in Bucuresti, cu privire la faptul ca la sucursala de la Brasov s-a retras ilegal o suma de bani.
Politistii de la investigarea fraudelor s-au deplasat in ziua de 6 august la sediul bancii, solicitand efectuarea unui audit bancar. S-a lucrat non-stop timp de trei zile si din primul document partial de audit rezulta ca din patru conturi s-a retras ilegal suma de 365.000 de lei", a declarat Liviu Nagy, purtator de cuvant al IPJ Brasov.
Potrivit acestuia au fost identificati cinci suspecti, care au accesat conturile devalizate.
"Au fost identificati cinci suspecti: o persoana din conducerea bancii, trei operatori-ghiseu si un casier. Cei cinci au accesat cele patru conturi in luna iulie, efectuand operatiuni bancare ilegale fara autorizarea clientilor. Este vorba de fals informatic si frauda informatica. In data de 8 august, politistii au ajuns la concluzia ca dosarul nu e de competenta lor, iar luni dimineata (9 august, n.r.) au declinat dosarul catre DIICOT Brasov", a adaugat Nagy.
Miercuri, DIICOT Brasov a confirmat ca exista un dosar in acest caz. "S-a primit o sesizare din partea sucursalei unei banci privind existenta unor nereguli in sistemul informatic al bancii. In fapt, cu privire la mutarea unor sume de bani, din conturile unor persoane fizice in contul unei persoane juridice, de unde ulterior au si fost retrasi. In cauza se desfasoara acte premergatoare de cercetare indreptate impotriva unui angajat al bancii", a declarat miercuri Catalin Borcoman, procuror in cadrul DIICOT Brasov.
Scandalul de la sucursala Credit Europe Bank a devenit public dupa ce Protectia Consumatorului Brasov a primit mai multe sesizari de la clienti ai Credit Europe Bank, cu privire la faptul ca le-au disparut banii din conturi. Potrivit directorului OPC Brasov, Ionut Spataru, numarul sesizarilor se ridica la 10-11, iar suma totala disparuta la aproximativ 1.000.000 de lei. Spataru a spus ca este posibil ca numarul pagubitilor sa fie mai mare.
Directorul OPC Brasov a fost miercuri in control la sucursala bancii si a aplicat o amenda de 50.000 lei, avertizand institutia de credit ca va aplica amenzi pentru fiecare caz nou de devalizare descoperit, intre 5.000 si 50.000 de lei.
Reprezentantii bancii nu pot spune, deocamdata, cu exactitate cum s-a creat prejudiciul, dar ei au confirmat faptul ca este vorba de o frauda interna, si i-au asigurat pe clienti ca li se vor inapoia banii.
Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...
Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...
Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...
Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...
Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...