Imprumuturile rapide, ale caror costuri suplimentare ajung si la 60% din principal, pot fi avantajoase la sume mici. Pentru a face rost de 1.000 de lei nu este neaparat nevoie sa apelati la un credit bancar. Nici macar nu este nevoie sa faceti copii dupa cartea de munca sau sa asteptati mai mult de 24 de ore. Este insa necesar sa va asumati costuri suplimentare de mai mult de 60% din valoarea imprumutata. Provident Financial va da pana la 1.000 de lei, in prima faza, daca sunteti dispusi sa platiti timp de 39 de saptamani cate 43 de lei pe saptamana sau in total 1.677 de lei, adica echivalentul unei dobanzi de 67% la opt luni. Daca luati imprumutul pe 26 de saptamini, puteti contracta maximum 800 de lei si veti da inapoi 1.202 lei. Desi la prima vedere pare camatarie pe fata un astfel de imprumut, va poate salva in situatii-limita, precum scadenta la telefon sau intretinere. Asta daca nu aveti rude sau prieteni care sa va imprumute.
Contractarea unui astfel de imprumut presupune o cantitate minimala de documente, precum si reducerea la minimum a efortului cu deplasarea. Documentele necesare includ o factura la utilitati, copie dupa actul de identitate si o dovada a venitului obtinut (nu neaparat adeverinta de venit). Agentul de credit vine la locuinta fiecarui solicitant.
Oferta Provident nu este insa cea mai rapida. In tarile nordice se dezvolta in ultima vreme creditul prin SMS care, cine stie, va ajunge la un moment dat si in Romania. Acest serviciu functioneaza deja cu succes de anul trecut in Suedia, Finlanda si Estonia, iar de curand a fost introdus de compania finlandeza Ferratum si in Olanda, scriu cei de la BankingNews. Clientii pot sa imprumute 100, 200 sau 300 de euro pe o perioada de 15 zile doar prin trimiterea unui SMS care trebuie sa contina numele, data nasterii, contul bancar si adresa. Daca deja sunt inregistrati in baza de date a companiei, banii vor ajunge in contul lor in 10 minute. In cazul clientilor noi, timpul de asteptare este de o zi. Si in cazul creditului prin SMS viteza are un cost: Ferratum aplica o taxa de 25%.
Un articol de: Serban Buscu
Integral in Cotidianul
Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...
Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...
Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...
Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...
Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...