CE CASTIGI DE PE URMA UNUI CARD DE CREDIT CU BONUSURI?


Data: 23.04.2009

Dupa ce-au testat piata fara prea mult succes cu cardurile co-branded, bancile din Romania si-au introdus in portofoliu si cardurile cu bonusuri, care au fost primite mult mai bine de catre clienti.

Prima banca care a oferit clientilor, inca din octombrie 2003, un card de credit cu puncte, oferite detinatorilor in functie de tipul tranzactiei sau de magazinul la care se fac cumparaturile, a fost Credit Europe Bank. In mai putin de 5 ani, numarul de carduri emise a ajuns la 300.000.

In ultimii doi ani insa, tot mai multe banci au copiat reteta succesului, stabilindu-si tinte chiar mai ambitioase. Astfel, la finalul lui 2007, GarantiBank lanseaza Bonus Card, iar in mai 2008 apare Punct Card de la BRD.

Pe langa acestea, exista si diverse programe lansate de banci, precum Multicash de la Raiffeisen Bank, ce presupune acordarea de bonusuri detinatorilor unei serii intregi de carduri standard emise de banca.

La randul sau, BCR ofera un bonus de 0,6% din valoarea cumparaturilor platite cu cardurile standard BCR in tara sau strainatate. Aceasta promotie este valabila doar pana la finalul lui mai, insa si restul bancilor ce ofera astfel de facilitati, de tip bonus, au dreptul sa stopeze campaniile cu o notificare prealabila a clientului de 30 zile.

In functie de banca si de la card la card, valoarea bonusurilor difera foarte mult de la o banca la alta, in functie de schema de premiere adoptata. Astfel, CardAvantaj de la Credit Europe ofera un bonus de 0,3% din valoarea fiecarei tranzactii realizata la comercianti la la ATM, in tara sau strainaate.

La Garanti Bank, bonusul se ofera numai pentru tranzactii la comercianti, in tara si strainatate, si difera in functie de locatie. Astfel, la magazinele partenere bonusul este in general 1%, in timp ce pentru platile la alte magazine bonusul standard este de 0,5% din suma.

BRD merge pe aceeasi schema, dar extinde aria de cumparaturi pentru care se primeste bonus si pe mediul online. Pentru fiecare leu achitat la comerciantii parteneri se obtin intre 2 si 2,5 puncte. Pentru cumparaturile din afara retelei se primeste cate un punct pentru fiecare leu cheltuit. Un punct are valoarea de 0,005 lei. Altfel spus, pentru fiecare 2.000 de lei cheltuiti banca iti da inapoi sub forma de bonus 1 leu pe care poti sa-l cheltuiesti in magazinele partenere.

Programul Multishop Bank de la Raiffeisen presupune obtinerea de bonusuri intre 2% si 6% din valoarea tranzactiilor realizate in reteaua de magazine partenere cu cardurile Raiffeisen Bank. La fel ca la majoritatea celorlalte banci, bonusurile sau punctele acordate nu pot fi insa materializate in numerar, ci pot fi utilizate numai pentru plata cumparaturilor la comerciantii parteneri.

Doar BCR ofera posibilitatea transferarii bonusului de 0,6% din tranzactiile la comercianti in tara sau strainatate in cash. Valoarea bonusului acumulat in perioada 16 decembrie - 31 mai, este transferata de banca in doua transe in contul de card al detinatorului, ramanand la latitudinea acestuia cum vrea sa il foloseasca.

Articole Asigurare Bunuri »

Romanii fura biciclete albastre

Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...

Leul a inceput saptamana cu dreptul

Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...

Bancile dau credite mai ieftine cu asigurare de viata

Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...

EximBank: IMM-urile raman tinta noastra principala

Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...

Politele Porsche Asigurari pot fi platite prin Direct Debit

Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

BursaAsigurarilor