Bancpost vizeaza pentru acest an o dublare a volumului total de credite, un avans semnificativ pe retail, in special intreprinderi mici si credite ipotecare, si, totodata, vrea sa devina lider de piata pentru produse derivate si structurate, ne-a declarat presedintele bancii, Mihai Bogza. `La fel ca in 2006, ne propunem practic o dublare a volumului total de credite, dar ne vom concentra pe o crestere mai rapida a zonei de retail, cu precadere microintreprinderi, credite ipotecare si imobiliare. Totodata, credem ca suntem pe drumul cel bun pentru a deveni lideri de piata pentru produse derivate si structurate intre bancile romanesti`, ne-a spus Bogza. Nu cu mult timp in urma Bancpost a facut cunoscut faptul ca are in derulare un proiect prin care isi propune deschiderea pana la sfarsitul acestui an a 20 de unitati noi cu program de functionare non-stop. Aceste unitati sunt prevazute cu un APS (automat pentru plata ratelor la credite si a facturilor la utilitati), un ATM si un info chiosc. `Acest proiect a fost initiat in dorinta de a reduce aglomeratia de la ghiseele bancii pentru plata ratelor sau a facturilor de utilitati in favoarea majorarii timpului acordat unui client pentru efectuarea unor operatiuni mai complexe`, a mentionat Bogza.
Bogza: Ne propunem sa crestem mai rapid decat restul pietei
Potrivit presedintelui institutiei de credit, pe termen lung, obiectivul strategiei Bancpost are in vedere o crestere rapida si sustenabila, in conditii de profitabilitate. `Ne propunem sa crestem mai rapid decat restul pietei, oricat de dinamica ar fi aceasta, realizand insa in acelasi timp o administrare a riscurilor care sa mentina banca in aceeasi zona de stabilitate si siguranta in care se afla acum, precum si o crestere a veniturilor care sa conduca la o profitabilitate la nivelul celor mai ridicate din sistemul bancar`, a spus Bogza. In vederea realizarii acestui obiectiv, Bogza a spus ca, in ultimii ani, a fost adusa la indeplinire o restructurare masiva a bancii, in urma careia Bancpost a devenit deja una dintre cele mai moderne banci din sector, de la calitatea produselor si serviciilor oferite si pana la aspectul exterior al unitatilor teritoriale. Astfel, in luna iunie a acestui an activele bancii depaseau nivelul de 3 miliarde euro echivalent, dupa ce pragul de 2 miliarde euro a fost depasit in luna decembrie a anului trecut. `Ambitiile noastre pentru anii viitori sunt nelimitate. Nu ne propunem doar sa devenim, sa zicem, a treia banca din piata, ci vrem sa crestem constant mai rapid decat competitorii nostri. Unde vom fi peste 5 ani, de exemplu, vom vedea - dar noi suntem convinsi ca vom surprinde pe toata lumea!`, ne-a spus Bogza. Profitul operational generat de afacerile de pe piata romaneasca ale bancii grecesti EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a crescut cu 55% in prima jumatate a lui 2007 fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 109,1 milioane euro. Subsidiarele EFG Eurobank din Romania detineau, la sfarsitul lunii iunie, active totale in valoare de 3,7 miliarde euro, fata de 2,8 miliarde euro dupa primul trimestru al acestui an, iar portofoliul de credite acordate pe piata romaneasca a crescut de peste doua ori, pana la 2,5 miliarde euro, de la 1,2 miliarde euro la finalul primului semestru al anului trecut. Totalul depozitelor atrase de la clienti insuma 1,3 miliarde euro la sfarsitul primului semestru al anului, in crestere usoara fata de primele trei luni ale acestui an, cand depozitele insumau 1,2 miliarde euro.
`Concurenta exista deja, iar nou-venitii nu vor influenta foarte mult piata bancara`
In ceea ce priveste sistemul bancar romanesc, seful Bancpost este de parere ca `din punct de vedere al nivelului de bancarizare, al costului intermedierii financiare, al gradului de sofisticare a produselor, Romania mai are inca mult de recuperat, asa ca este loc destul pentru noi operatori in piata`. Sunt cateva banci importante care au transmis deja notificari bancii centrale si care isi vor incepe cat de curand activitatea pe piata romaneasca. Majoritatea bancilor din Romania sunt deja filiale sau sucursale ale unor banci straine mari, astfel incat concurenta exista deja in piata, iar nou-venitii nu vor influenta foarte mult piata, a explicat Bogza.
Un articol de: Adina Vlad
Integral in Curierul National
Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...
Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...
Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...
Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...
Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...