Pe Internet au aparut tot mai multe site-uri care simuleaza jocul la bursa, site-uri care te initiaza in jocul la bursa si iti ofera senzatii tari chiar daca nu ai bani de investit in actiuni. Si, daca totusi vrem sa iesim din lumea virtuala si sa ne incercam norocul pe piata de capial, dar nu avem bani, ce este de facut? O solutie viabila ar fi creditul bancar pentru achizitionarea de actiuni la bursa.
Desi in batalia pentru credite, aproape pe toate nisele, competitia se manifesta cu maxima intensitate, exista si exceptii. Un exemplu ar fi tocmai acest credit, care iti permite cumpararea de actiuni la bursa. Pe piata bancara, doar doi jucatori ofera o linie de credit destinata investitiilor in valori mobiliare tranzactionate pe piata de capital din Romania - Libra Bank si Banca Transilvania.
`Creditul Smart reprezinta o solutie financiara moderna si dinamica, ce se plieaza perfect pe atitudinea si obiectivele investitorilor activi pe piata de capital: ofera posibilitatea obtinerii unor castiguri sporite prin fructificarea oportunitatilor pietei de capital`, si-au descris produsul oficialii Libra Bank. Smart este o linie de credit destinata investitiilor in valori mobiliare tranzactionate pe piata de capital din Romania, care are atasat un serviciu de monitorizare si gestionare a utilizarii creditului. Acest produs, dezvoltat prin colaborarea dintre Libra Bank si societatea de investitii financiare Vanguard, a fost lansat in vara anului 2005 si este primul produs de acest gen de pe piata romaneasca.
Banca Transilvania ofera, de asemenea, posibilitatea creditarii in vederea achizitionarii de actiuni la bursa, punand la dispozitia celor interesati creditul Succes BT. Obiectul creditului il reprezinta finantarea pentru cumpararea de actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti numai prin intermediul BT Securities, precum si efectuarea viramentului direct aferent participarii la majorari de capital social. Creditul Succes BT se acorda in lei si se poate finanta 100% din valoarea actiunilor cumparate, perioada de creditare fiind de pana la 5 ani. Printre avantajele produsului Bancii Transilvania se numara lipsa aportului propriu si a comisionului, posibilitatea achitarii creditului in avans fara a suporta comisioane suplimentare si cea a achitarii ratelor direct din contul curent.
Clientii sunt obligati sa lucreze cu firma de intermediere
Ambele banci cer clientului sa lucreze cu firme de intermediere financiara. Astfel, clientiilor Bancii Transilvania li se va impune sa lucreze cu firma de intermediere BT Securities, in timp ce clientii Libra Bank vor lucra cu firma Vanguard. In ceea ce priveste suma maxima finantata de Banca Transilvania, aceasta se ridica pana la 250.000 euro (echivalentul in lei), iar suma maxima ce poate fi acordata de Libra Bank prin produsul Smart este de 300.000 lei.
Banca Transilvania ofera acest credit doar in vederea cumpararii de actiuni la companiile cotate pe Bursa de Valori Bucuresti, Libra Bank permitand si achizitionarea de actiuni la companiile listate pe Rasdaq.
Creditul Libra Bank este conceput astfel incat permite clientilor sa aleaga intre doua scheme de finantare, care ofera dobanzi de 20% si respectiv de 16%, la aceasta din urma adaugandu-se si o schema de comisionare periodica. Indiferent de alegerea clientului intre cele doua scheme de finantare, utilizarea produsului Smart poate permite obtinerea unor rate de castig superioare dobanzilor mentionate anterior, au declarat reprezentantii Libra Bank. Dobanda practicata de Banca Transilvania este de 11% pe an.
Actiunile, garantia principala
Garantia principala o reprezinta, pentru ambele credite, chiar actiunile care sunt calculate, insa, la valori mai mici fata de cele ale pietei. Totusi este necesar un avans sau garantii suplimentare pentru a putea cumpara un anumit pachet de actiuni. In cazul in care valoarea portofoliului actiunilor unui client Libra Bank scade sub un anumit plafon stabilit in functie de valoarea creditului acordat, rambursarea se face prin vanzarea automata a actiunilor detinute de client.
Un articol de: Adina Vlad
Sursa: Curierul National
Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...
Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...
Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...
Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...
Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...